El gandià Vicente Palonés es guanya una plaça per al campionat del món d’Ironman

L’atleta del club gandià Masktri Vicente Palonés, ha aconseguit en el Ironman UK disputat a Boltón (Anglaterra) la marca necessària per a classificar-se per al Campionat del Món Irnonman, que es disputarà a Hawaii. Amb una marca de 9 hores i 46 minuts va creuar la meta l’atleta gandià, sent el 81 de la general i el 10é de la categoria. 
El seu company de files Edu Ibáñez, també el va acompanyar en aquesta gesta. Edu va parar el seu crono en 12 hores i 16 minuts, aconseguint finalitzar la prova amb molt bones sensacions. 
Este va ser un dels Ironman més durs a causa de les condicions climatològiques i a la duresa del terreny. El sector de natació es va realitzar en Pennington Hall Park, en la localitat de Leigh. Allí van donar 2 voltes al circuit dins del llac. La bicicleta va ser el sector més dur. Per motius de seguretat, l’organització va canviar el recorregut en l’últim moment, i els atletes es van enfrontar a un desnivell acumulat de 1700 metres positius i 1200 negatius. El circuit era molt tècnic, i el mal estat de l’asfalt va dificultar poder rodar a grans velocitats. 
La marató també es va plantejar difícil. Durant la prova els corredors es van trobar amb 400 metres de desnivell acumulat, la qual cosa va impedir donar el 100% a tots els participants. 
Palonés va saber gestionar molt bé la prova, i en cada sector va seleccionar a la perfecció el ritme de carrera. En l’aigua li van bastar 1 hora i 9 minuts per a completar el recorregut. Va eixir de la natació el 32 de la categoria. 
En la bicicleta va intentar retallar, però va ser impossible. El mal estat de l’asfalt i algun que un altre contratemps en carrera el feien arribar al box amb un temps de 4 hores 58 minuts, i sent el 30 del grup d’edat. 
La marató ho va decidir tot. A poc a poc Palonés es va anar trobant amb bones sensacions, així que va decidir dosar-se per a mantenir les seues possibilitats. A poc a poc va anar avançant als seus rivals, fins que va aconseguir creuar la meta en 10ª posició amb un temps de 3:30:00 en la marató. 
El temps final que va emprar va ser de 9 hores i 46 minuts; temps que li va servir per a obtenir una plaça en el Campionat del món Ironman de Hawaii. 
Açò és tota una fita, ja que pocs són els atletes que poden acudir a aquest tipus de proves havent aconseguit la marca indicada. Tota una gesta per a Palonés i per al seu club, Masktri, que novament tornarà a competir en una prova internacional.

Et Pot Interessar