14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

EL FESTIVAL CORTOONS INICIA LA SEUA ETAPA GANDIANA

El saló de plenaris de l’Ajuntament de Gandia es va quedar menut per acollir l’acte inaugural de la XII Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació, Cortoons, que durant tres dies portarà a Gandia les principals figures del món de l’animació, un  camp mol lligat a l’oferta acadèmica del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica.

 

cartoons 2

L’organització va decidir durant la vesprada d’ahir traslladar l’esdeveniment a l’Ajuntament de Gandia a causa del risc de pluges previst. Així i tot, l’afluència de gent va ser tal que el saló de plenaris es va quedar menut. Es va haver de recórrer a moure la pràctica totalitat de les cadires de la segona planta del consistori: les cadires de les sales de juntes, del Saló Laval i fins i tot, les que utilitzen els edils durant les sessions plenàries van ser desplaçades perquè el públic assistent pogués veure còmodament les més de dues hores de curtmetratges animats que es van projectar durant la sessió inaugural.

Hui continuen les activitats del festival. Des de primera hora del matí, sis col•legis de la ciutat acudiran al Teatre del Raval on es projectaran durant tot el matí curtmetratges dirigits al públic infantil.

D’altra banda, el Campus de Gandia de la Universitat Poliècnica de València, serà la seu de la Masterclass que impartiran els animadors Marc Ribas i Anna Solanas sobre la tècnica del Stop Motion. També es projectaran els millors treballs realitzats pels alumnes del Màster de Grau de Comunicació de la UPV i s’analitzarà el treball del mestre de la plastilina txec, Jan Švankmajer.

Durant la vesprada, l’activitat es traslladarà a la Sala A del Teatre Serrano on es projectaran dibuixos animats dels anys 30, es realitzarà un repàs als mestres del 3D, a més d’analitzar els efectes visuals com animació, entre d’altres.
Destaca l’homenatge que tindrà lloc a partir de les 21 hores a Hayao Miyazaki amb la projecció del llargmetratge El Viento se levanta.

Articles relacionats