12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

BANKIA ACONSEGUEIX UN BENEFICI DE 237 MILIONS EN EL PRIMER TRIMESTRE

D’haver-se inclòs en 2015 l’aportació de CNB, el benefici s’hauria reduït un 3,3%, segons ha informat este divendres l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha destacat que l’entitat manté les seues fortaleses en un entorn de tipus d’interès “complicat”. “El nivell d’eficiència de Bankia és molt elevat i la baixada de la morositat ens permet fer menys provisions, el que es traduïx que el benefici i la rendibilitat es mantenen estables”, ha assenyalat.

El marge d’interessos s’ha reduït, sense incloure CNB, en un 12,4%, fins a 577 milions d’euros, a causa del menor rendiment dels bons de la Sareb, a la baixada de l’euríbor, que es va situar en la seua referència a 12 mesos en negatiu este trimestre, i a la decisió de retirar les clàusules terra de les hipoteques.

Pel costat dels costos, Bankia va continuar fent un “important” esforç de contenció, que va portar a un descens de les despeses d’explotació i amortitzacions de l’1,2%.

El marge abans de provisions es va situar en el primer trimestre de l’any en 454 milions d’euros, un 17,5% menys.

La ràtio de morositat baixa en el primer trimestre del 10,8% al 10,5%, mentre que en els últims 12 mesos la disminució és de 2,1 punts, des del 12,6%.

Al mateix temps, l’entitat aconseguix seguir reduint l’estoc d’actius adjudicats, que es reduïxen en gairebé un 9% a l’últim any, fins a 2.647 milions de valor net comptable.

D’altra banda, Bankia ha subratllat que està donant passos “notables” en el procés de transformació digital de l’entitat, amb unes inversions estimades de 159 milions d’euros per al conjunt d’enguany, un 77,8% més que en 2015.

Pel que fa a BFA, matriu de Bankia, va aconseguir un benefici net en els tres primers mesos de l’any de 262 milions d’euros, un 8% menys que en igual període de l’any anterior, descomptats els resultats extraordinaris obtinguts al llarg de 2015 per la venda de la pràctica totalitat de les carteres de deute.

Articles relacionats