13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

L’OPERACIÓ BOOMERANG

La que suposadament era una operació per a que Ciutadans acabara expulsant al seu regidor de Gandia, Ciro Palmer, per presumptes irregularitats en la concessió de la gestió del centre esportiu Roís de Corella a un empresari militant d’esta formació, ha acabat representant una amenaça a l’estabilitat del govern del PSPV i Més Gandia, que es recolza amb el vot de Palmer. 

El regidor de Ciutadans afirma disposar de proves que determinen l’autoria de “la trama” que suposadament s’ha muntat en la seua contra, i apunta a responsables orgànics i càrrecs públics del PSPV.

 

Mentrestant, la batalla es lliura ara en el plànol dels assessors del grup. El nou assessor, Salvador Marí, ha anunciat accions legals contra el seu antecessor, Maximiliano Doncel, per haver afirmat que Marí era accionista de l’empresa adjudicatària del centre esportiu, i per tant era incompatible el seu nomenament com a personal eventual. Doncel va ser un dels dos assessors destituïts en haver-se desmarcat del regidor de Ciutadans, qui va proposar els seu nomenament.

Marí ha negat este extrem i diu que es va desvincular de l’empresa concessionària en 2014. 

Ara Doncel afirma, respecte del nomenament Salvador Vicente Marí Carrasquer com a assessor del Grup Municipal Ciutadans Gandia, que aquesta persona compta amb una dilatada trajectòria empresarial, la qual cosa és incompatible amb treballar per a l’administració.

Doncel afirma que Marí cotitza en el R.I.T.A (Règim Especial de Treballadors Autònoms) i a tenor del que disposa la Llei 53/1984, de 26 de desembre de 1984, d’incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques, requeria per al seu nomenament un reconeixement previ de compatibilitat que no s’ha produït.

A més d’estar cotitzant en el R.I.T.A, segons Doncel, Marí és administrador Únic d’almenys 2 societats. El ser Administrador Únic d’una societat, les lleis mercantils així ho entenen, suposa una dedicació exclusiva a l’empresa, per açò és obligatori cotitzar a la Seguretat Social o bé en el R.I.T.A, o bé en el Règim Comú amb excepcions. “En aquest cas de dedicació exclusiva a l’empresa la compatibilitat no es pot atorgar, ja que el càrrec d’assessor de Grup Municipal es realitza en dedicació exclusiva envers l’Administració”, afirma Doncel.

Segons Doncel, Marí incorreria en 4 incompatibilitats en ser nomenat assessor de Grup Municipal a tenor de la Llei d’incompatibilitats del sector públic. “Així mateix, crida l’atenció que el Cap de Personal de l’Ajuntament de Gandia, Ferran Carbó, haja autoritzat aquest nomenament, sens dubte incompatible amb la dedicació professional de l’assessor de Ciutadans”, afirma Maximiliano Doncel, per a qui “sorprèn encara més que el regidor de Personal, José Manuel Prieto, qui ix en premsa presumint d’actuar de forma impoluta i conforme a dret, en menys d’un mes és la segona irregularitat que ocorre en la seua àrea de gestió; potser dega parlar menys i demostrar amb fets eixa gestió impoluta i transparent que pretén vendre”.

“Marí ara ha de triar, entre deixar el seu càrrec d’assessor de Grup Municipal, o abandonar la seua vida professional; cessar o dimitir en les empreses de les quals és Administrador Únic i deixar el seu treball com a autònom donant-se de baixa en el R.I.T.A”, conclou Doncel.

Articles relacionats