13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

LES FALLES DE GANDIA, OFESES AMB L’ABAT, ACORDEN PER UNANIMITAT NO PARTICIPAR A LA PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU

Els representants de les 23 comissions gandianes han decidit, per unanimitat, no participar en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats. La votació es va produir a última hora de la nit d’este dijous al Museu Faller, i suposa una rectificació de la primera votació, motivada per unes declaracions de l’abat, Ángel Saneugenio, que les Falles consideren ofensives. El col·lectiu faller s’ha sentit ofès per les declaracions dels darrers dies de l’abat, tant en el final de la processó en honor al Beato Andrés Hibernón, com en un comunicat adreçat a un mitjà de comunicació, on expressava “fets i afirmacions que no són vertaderes i ofensives per al col·lectiu faller”.

 

Així, la nit d’este dijous els representants de les 23 comissions es reuniren al Museu Faller per expressar el seu malestar amb aquest comunicat i demanaren a la Federació de Falles tornar a repetir la votació per decidir si participaven en la processó de la Mare de Déu dels Desemparats. I tots ells, per unanimitat, acordaren que les reines de les comissions, presidents, corts d’honor, falleres majors i Federació de Falles no participarien en aquest acte vestits de fallers i falleres com ha anat ocorrent en els últims anys.

“Les Falles de Gandia lamenten profundament el desenllaç d’aquesta polèmica. L’única pretensió de les falles era participar activament en els actes de la festa, i inculcar la devoció cap a la patrona de Gandia als xiquetes i xiquets de les falles”, assenyala la Federació en un comunicat.

Articles relacionats