EL FAIXÍ DE LA MARE DE DÉU

DIARI SERPIS      

Diari Serpis no ha dedicat un milímetre del seu suport informatiu a fer-se ressò de la imposició del faixí militar a la Mare de Déu dels Desemparats a Gandia, però la polèmica suscitada al voltant de la confusió entre institucions militars, policials, civils i religioses obliga a obrir una reflexió. La imatge del general Fayos imposant el faixí a la imatge de la Mare de Déu a la Col·legiata de Gandia, reproduïda de forme estrident a algun mitjà, com també com la de l’exalcalde Arturo Torró lliurant la vara a la patrona, són estampes anacròniques i indiquen que encara hui les institucions no saben quedar-se al lloc que les pertoca. 

Després de dècades fosques en les quals Església i militars es confonien i influïen en les decisions de govern, encara no hem arribat a desprendre’ns del tot d’aquelles reminiscències. El poder civil de Gandia tampoc sembla haver-se quedat al marge i l’alcaldessa segueix presidint alguna processó. 

Ho fa arran de que que este diumenge en la processó en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, en la qual l’associació religiosa convida a processionar a les autoritats. El PP lamenta que el c