23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

El corredor verd de l’Auir estarà enllestit abans de l’estiu

La diputada provincial de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, la regidora de Gestió del Territori, Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient, Alícia Izquierdo i el director general de Medi Ambient de l’àrea, Dani Muñoz, han visitat aquest matí les obres del corredor verd, que connecta la marjal amb les dunes de l’Auir.

corredor verd1

Aquesta actuació és un pas més en l’estratègia de l’Anella Verda que busca millorar l’esponjament entre els finals de la trama urbana i els espais naturals. L’actuació ofereix un itinerari als vianants i ciclistes a través d’un nou espai natural de 12.500 metres quadrats de zona verda.

Aquest nou corredor compta amb una inversió de 600.000 € finançats des de Diputació. La diputada ha explicat que “amb aquest nou corredor verd, és completa un altre tram per tal d’unir Carcaixent i Gandia a través d’un carril bici, i després continuar fins a Oliva. Connectant així, no només localitats sinó comarques. Oferint a la ciutadania rutes per gaudir de la natura i de paratges singulars com la platja de l’Auir”

Per la seua part, la regidora de Gestió del Territori i Medi Ambient ha afirmat que l’objectiu d’aquesta obra és restaurar la connexió ecològica i ambiental entre l’aiguamoll de la Safor i la zona litoral de les dunes i la platja protegida de l’Auir. “Oferint així a la zona un itinerari circular per als vianants, que recorre aquests dos espais d’especial protecció ambiental.” Ha afirmat la regidora de Medi Ambient.

corredor verd3

Per finalitzar, Dani Muñoz ha puntualitzat que aquestes són unes obres molt necessàries per a restaurar el drenatge natural de la marjal i comunicar ecològicament zones d’una gran importància ambiental. “Cap a la segona setmana del mes de juny, la ciutadania podrà gaudir del nou corredor verd de l’Auir i a més, de la recuperació d’una important àrea de l’antiga devesa”, ha conclòs el director general de Medi Ambient.

Articles relacionats