18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

El Consell de la Infància de Gandia per a 2020-2021 ja està constituït

– Gandia constitueix el Consell de la Infància 2020-2021 per a continuar treballant en una ciutat amable amb els més menuts

– Diana Morant: “Si alguna cosa hem aprés tots, des de l’inici de curs, és que anar a classe tots els dies és insubstituïble i molt positiu per a vosaltres”

– Liduvina Gil: “Teniu el compromís del govern municipal a l’hora d’estudiar i posar en marxa totes aquelles propostes que presente el Consell”

 

Durant el Dia Universal dels drets del xiquet, Gandia ha celebrat de manera telemàtica la constitució del “Consell de la Infància“. Un òrgan consultiu de participació ciutadana que dóna veu a les xiquetes i xiquets de la nostra ciutat i que compleix la seua tercera edició enguany. L’òrgan està presidit per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i compta amb la participació de la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil, representants dels grups polítics presents a l’Ajuntament, així com 31 xiquets i xiquetes procedents de 15 centres escolars en representació de tots els xiquets de Gandia.

Diana Morant ha donat la benvinguda als consellers i ha posat en valor el comportament dels més xicotets durant la pandèmia destacant que “esteu fent un esforç admirable i esteu tenint un bon comportament”. “A Gandia estem tenint un curs escolar més tranquil de l’esperat, gràcies al paper que està jugant cadascun de vosaltres i els vostres col·legis que estan fent molt bé les coses” i ha afegit que “si alguna cosa hem aprés tots, des de l’inici de curs, és que anar a classe cada dia és insubstituïble i molt positiu per a vosaltres, i els beneficis són molt majors que els possibles riscos“.

L’alcaldessa també ha destacat l’important paper que han de tindre els més xicotets a l’hora de transmetre la seua manera de veure la ciutat i de proposar canvis que redunden en benefici de tots. “En aquest ple tan atípic que estem fent a través de les pantalles, volem posar en valor la vostra veu i defensarem el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats“.

Durant aquest primer Consell es va fer balanç de les propostes presentades en passat mes de juny per l’anterior Consell en diversos àmbits, i es va explicar el grau de compliment de les iniciatives que els antics consellers van proposar. També es va destacar que les propostes relacionades amb l’àmbit de la Sanitat com realitzar campanyes de conscienciació o repartir hidrogel en punts on es concentra més gent com succeeix en els mercats ambulants han sigut satisfetes, i altres com ara un concert per a tots els menuts de Gandia en agraïment al seu comportament durant la pandèmia, es realitzaran quan siga possible i les condicions sanitàries ho permeten.
També es va recordar que mesures com el control d’accessos al poliesportiu, la celebració del Cinema d’Estiu en els barris, la generació de nous espais perquè les famílies puguen passejar amb més distanciament com ‘La Morada’, han sigut posades en marxa durant la pandèmia amb èxit.

Per part seua, Liduvina Gil es va reafirmar en el compromís del govern municipal a l’hora d’estudiar i posar en marxa totes aquelles propostes presentades pel Consell i va voler posar en valor que aquest òrgan suposa una oportunitat perquè els xiquets i xiquetes puguen exercir el seu dret a participar i puguen expressar la seua opinió al mateix temps que suposa un compromís amb la ciutadania.

Per a concloure aquesta primera trobada del Consell de la Infància 2020-2021, Diana Morant va agrair la participació i les intervencions de tots els integrants del Consell i va afirmar que “després d’escoltar-vos estem molt tranquils perquè el futur de la nostra ciutat està més que garantit gràcies a les aportacions de tots vosaltres. El dia de demà sereu conscients que aquesta ciutat que tant estimeu també l’heu construïda els consellers i conselleres d’aquest Consell de la Infància“.

Aquest Consell de la Infància s’ha constituït hui perquè volem comptar amb la vostra valuosíssima opinió perquè ens ajudeu a configurar la nostra ciutat ideal. Per això, us anime a que els membres d’aquest Consell us involucreu en el disseny de la ciutat que imagineu i somieu” va afirmar l’alcaldessa qui va finalitzar la seua intervenció animant i agraint a tots els consellers la seua implicació.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats