21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

El Club d’Atletisme Safor Teika queden Primers i Segones al Campionat Provincial Absolut per Equips

 

– L’esdeveniment, organitzat per l’entitat ‘grogueta’, va tindre lloc diumenge passat a la pista Toni Herreros de Gandia.

– El Safor va retransmetre l’esdeveniment per primera vegada en la seua història en directe per internet, a través del seu canal de Youtube, una iniciativa que va nàixer dels propis atletes.

El Club d’Atletisme Safor Teika va aconseguir la primera plaça amb el seu equip masculí i la segona amb el femení en el Campionat Provincial Absolut per Clubs, que va organitzar diumenge passat la mateixa entitat ‘grogueta’ a la pista Toni Herreros de Gandia. Les xiques quedaren empatades a punts amb el Torrent.

En xics el Safor va competir contra el CA Gandia, CA Torrent, CA Els Sitges, Atletisme Xàtiva, CD Metaesport, CA Silla, CA Sprint Moncada, CA La Rabosa, i el CA Poblats Marítims. En xiques també van participar el CA Torrent, CA Silla, CA Sprint Moncada, CD Metaesport, Atletisme Xàtiva, CA La Rabosa, CA Poblats Marítims i el CA Els Sitges.

En total, més de 300 persones que es desplaçaren a Gandia, en molts casos amb acompanyants, tot i que la competició va ser a porta tancada. En el campionat es van observar totes les mesures del protocol anticovid, tant el de Servei d’Esports com el que marca la federació valenciana d’atletisme.

Pel que fa als xics van ser primers en les seues proves Borja Ortega (800 ml, amb 1:59.89), Juan Llopis (llargada, amb 6,25 m.), Yago de la Fuente (triple salt, amb 14,27 m.), i l’equip de relleus 4×400, compost per Alejandro Martínez, Borja Ortega, Joan Cloquell i Fran Vilches. Quedaren segons Fran Vilches (400 m.l.) i Rubén Mayor, en pes. Van ser tercers Alejandro Martínez (60 m.l.), Miguel Serrador (3.000 m.l.), Mario Rico (60 m.t.) i Vicente Gimeno, en alçada.

També participaren Ausiàs Roch i Gonzalo Llorens (60 ml), Joaquim Piqueres (200 ml), Joan Cloquell, Bernat Pérez, Trinitario Pons i Jordi Atienza (400 ml), Guillem Tapia (800 ml), Abdelhafid Said i Roberto Moratal (1.500 ml), José Miguel García (3.000 ml), Hugo Lucas (perxa) i Andreu Almenar, en triple salt.

En xiques quedaren primeres Pilar Vázquez (3.000 m.l., amb 10:29.58) i Irene Escrivà en perxa, amb 3,11 m. Van ser segones Binta Kelle Watt (60 m.l.), Sofia Rchi (alçada), Laura Sanchis (longitud), Aitana Ferrairó (triple salt) i Joana Escrivà, en pes. Van quedar terceres Carla Breco (1.500 m.l.), Alba Ortega (60 m.t.) i l’equip de rellevistes 4×400, format per Lisaura Aguilera, Paula Sempere, Alexia Pedrós i Neus Sansaloni.

També participaren Andrea Calabria, Almudena de Quero i Iris Estruch (60 ml), Camila Estrebou, Merce Vitoria, Sara Estevan i Maria Fernández (60 ml), Carla Pons i Alexia Pedrós (200 ml), Lisaura Aguilera, Iris Polo, Judit Blasco i Rosa Sánchez (400 ml), Paula Sempere i Kristina Shahnazaryan (800 ml), Soraya Camarena i Olga Moratal (3.000 ml), Isabel Lozano (perxa), Claudia Martínez (llargada) i Miriam Vercher, en triple salt.

Cal recordar que esta nova temporada està també condicionada per la crisi del coronavirus. No hi haurà mínimes nacionals, sinó que accediran als campionats d’Espanya els millors de cada prova, en funció del rànquing estatal, segons la quota que es determine per cada prova.

Este diumenge està previst que es dispute la Final A del Campionat Autonòmic Absolut per Clubs en Pista Coberta, amb participació d’atletes del club, al pavelló Lluís Puig de València.

 

El CA Safor Teika retransmet per primera vegada en la seua història un campionat en directe a través d’internet

– Es tracta del provincial absolut per equips, que va organitzar el club el diumenge a Gandia. La iniciativa va sorgir dels propis atletes i es va dur a terme al canal de Youtube de l’entitat ‘grogueta’.

– La intenció era oferir una finestra als aficionats i a el públic que no va poder assistir-hi, ja que l’esdeveniment es va celebrar a porta tancada, a causa de les restriccions pel coronavirus.

Club dAtletisme Safor TeikaEl Club d’Atletisme Safor Teika va retransmetre diumenge passat el Campionat Provincial Absolut per Equips en directe per internet (en ‘streaming’) a través del canal de Youtube de la mateixa entitat. És la primera vegada en la seua història que el club aposta per esta tecnologia en una competició oficial.

La idea va nàixer dels propis atletes, que ho organitzaren tot per a oferir esta nova finestra als aficionats a l’atletisme. També al públic que no hi va poder assistir, donat que el campionat s’hagué de celebrar a porta tancada i amb restricció d’aforament, en compliment dels protocols anticovid.

Un dels artífexs d’esta retransmissió va ser l’entrenador i atleta de perxa Sergio Palomino, que es va situar a la grada, i que a més anava comentant les principals novetats. Quan li va tocar competir va deixar durant un moment als comandaments a Roberto Moratal. Vicente Juan Martí i Víctor Argento van ser uns altres dels atletes que van fer possible esta gesta.

Es va captar amb dos telèfons mòbils, que a manera de càmeres estaven situats en dos punts; un fixe a la grada, per oferir una vista des de dalt, i un altre a peu de pista, que anava enfocant amb més detall les diferents proves. En la pantalla es van oferir els dos senyals alhora. I tot amb una cobertura de dades mòbils, ja que en la pista no hi ha wifi.

La retransmissió, amb una durada de cinc hores (de 9.30 h a 14.30 hores), va assolir un pic de 150 espectadors. Estos també van poder interactuar, deixant comentaris al xat del canal. El campionat ha quedat enregistrat i es pot vore diferit. Des d’eixe dia ja s’acosta a les 4.400 visualitzacions.

“És una acció pionera per al club, però trobe que a més és la primera vegada que s’emet en directe d’esta manera un campionat provincial absolut a la Comunitat Valenciana”, va assenyalar el director esportiu del Safor, David Melo. “Els delegats dels altres clubs ens van felicitar, encara que el mèrit és dels atletes que van estar treballant de manera altruista per fer arribar el senyal“, va afegir Melo. El club convida a tots els interessats a subscriure’s al canal de Youtube, “atletismesafor”.

Articles relacionats