12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Sanitat reforça el rastreig de contactes amb 100 documentalistes més que fan un total de 2.237

– Barceló: “El rastreig de contactes exerceix un paper fonamental per a la detecció precoç dels nous casos de coronavirus”

– Operaran des de les aules formatives de l’Hospital La Fe i s’uneixen als més de 2.100 amb els quals ja comptava la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reforçat el rastreig de contactes de casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana amb la contractació de 100 nous tècnics documentalistes que operaran des de l’Hospital Universitari i Politècnica La Fe de València.

Aquests i aquestes professionals que s’incorporen a les labors de rastreig per a coadjuvar a tallar les cadenes de transmissió del coronavirus estan rebent, de la mà de personal tècnic de Salut Pública, formació sobre qüestions tècnic científiques del virus SARSCoV-2; eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarantenes, tècniques de seguiment i casos pràctics.

A més, els nous rastrejadors i rastrejadores compten amb els recursos tecnològics necessaris per a dur a terme el seu treball des de la Fe. En concret, s’han habilitat per a ells a les sales de formació d’aquest hospital posats informàtics dotats amb terminals telefònics. A més, s’ha resolt que desenvolupen el seu treball en dos torns diferenciats per a garantir que mantenen entre si la distància mínima de dos metres.

Aquests reforços començaran a desenvolupar labors de prevenció i contenció de la COVID 19 el dijous 21 de gener i el seu treball es prolongarà, inicialment, fins al 31 de maig, encara que es podria estendre més enllà d’aquesta data en funció de l’evolució de la pandèmia.

Sanitat ha estat contractant a especialistes en rastreig de casos des de l’inici de la pandèmia i, fins al moment, la Comunitat Valenciana comptava amb 1.837 professionals d’Atenció Primària i Salut Pública dedicats al rastreig de contactes. A aquesta quantitat cal sumar els 300 rastrejadors militars de l’Exèrcit de Terra que operen en el territori valencià.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha volgut destacar que “el rastreig de contactes exerceix un paper fonamental per a la detecció precoç dels nous casos de coronavirus”. De fet, ha continuat Barceló, “des del principi hem apostat per aquesta eina que ens ha permés el control dels brots i l’expansió del virus”.

Els i les professionals s’encarreguen de realitzar un llistat dels contactes estrets dels casos confirmats de coronavirus, que són incorporats en la història clínica electrònica de la o el pacient. Es consideren contactes estrets les persones amb les quals han conviscut o amb les quals han mantingut un contacte de 15 minuts a una distància inferior de dos metres sense la protecció adequada.

Aquesta informació es trasllada de manera automàtica als equips dels centres de Salut Pública, que acaben de caracteritzar a tots els contactes dels casos.

Articles relacionats