10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

El CA Safor Teika es reforça per a competir en Primera Divisió

 

 

• El discòbol Víctor Faus i els velocistes Elena Cruceta i Gerard Sapena són tres dels fitxatges per a la temporada 2022 que començarà al gener.

• El club ‘groguet’ incorpora tres filials (CA Xàtiva, Puçol i La Valldigna) als quatre amb què ja tenia acords.

El pròxim 1 de gener començarà la temporada 2022 per al Club d’Atletisme Safor Teika. Després d’assolir la permanència amb l’equip masculí en Primera Divisió nacional, aconseguint la sisena plaça i disputant l’octogonal d’ascens, i l’ascens del femení a la mateixa categoria, el club ‘groguet’ s’ha reforçat tot buscant mantindre’s en Primera amb els dos combinats.

En categoria masculina el club té baixes d’atletes importants que han fitxat per equips de Divisió d’Honor, com són Daniel Lusilla (Fent Camí Mislata), Alberto de Oliveira (Unicaja Jaén) i José Giner (Surco Aventura, de Màlaga). També és baixa el llançador Óscar Gimeno, que fitxa per Atletismo del Sur. I dos atletes destacats en la prova de 800 m.l, Fran Vilches i Josuer Armando Rosero, abandonen la pràctica de l’atletisme.

Tot i això el club s’ha reforçat amb atletes de garantia. S’hi incorpora el discòbol de Gandia Víctor Faus, procedent del Fent Camí Mislata, i internacional en categories inferiors.

Un altre atleta important serà el velocista Gerard Sapena, procedent del Go Fit madrileny, especialista en 100 i 200. La de 400 tanques serà una de les proves fortes de l’equip, amb dos reforços importants com són el portugués Jorge Costa, procedent del València Esports i Louis Diumegard, atleta francés que cursa els seus estudis a la capital del Túria.

El mig fons es completa amb italià Sebastiano Gabasso per a les proves de 800 m i 1.500 metres llisos. A més, Ximo Ramón, procedent del Go Fit, millorarà la prova de javelina. I finalment, una altra incorporació per a les proves de llarg recorregut és la de Félix Pont, fondista local que torna al CA Safor Teika després de diversos anys en clubs foranis.

En l’equip femení no hi ha hagut baixes, i s’ha aconseguit mantindre el bloc jove que va pujar a Primera. S’hi incorporen diverses atletes destacades, tres procedents del Playas de Castelló: Elena Cruceta, que reforçarà les proves de velocitat, Mar Olvera, en martell, i Silvia Sanz per a les proves de mig fons. Una altra incorporació és la d’Ana González, atleta palentina procedent del Puentecillas Palencia per al mig fons, mentre que la llançadora d’Albacete Irene González, procedent del Surco Aventura, reforçarà el pes i el disc. A més, la fondista Davinia Albinyana torna al club per a les proves de llarg alé.

Filials

Un altre apartat que s’amplia és el dels clubs filials. Per a 2022 el CA Safor Teika incorpora tres més: el CA Xàtiva, el CA Puçol i el CA La Valldigna. Aquests s’uneixen als quatre clubs amb què ja hi havia acord en temporades anteriors, com són el CC Garbí, CA Guadassuar, CA La Rabosa (Alzira) i Els Sitges, de Burjassot.

Per al director esportiu del club, David Melo, aquestes incorporacions “arriben amb l’objectiu de reforçar les proves on hi ha baixes, o on no pot arribar l’escola d’atletisme”. Melo assegura que se seguirà confiant molt en els atletes de la base “sobretot en categoria femenina on competirem amb un equip enormement jove”.

Adverteix que no serà senzill mantindre als dos equips en categoria nacional, “però som un equip jove, competitiu, i que projecta molta il·lusió”. Finalment, agraeix als set clubs filials “per seguir confiant en el nostre projecte esportiu i de planter; la seua ajuda és fonamental per a estar on som, i els èxits del Safor també són els seus”.

Articles relacionats