13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Pau Riba estrena al Teatre del Raval de Gandia ‘Dioptria50’

 

 

 

– L’artista català prepara un concert especial d’agraïment a LaCasaCalba pel suport rebut després d’anunciar que pateix un càncer

LaCasaCalba torna a encetar la temporada de festivals d’hivern amb un clàssic, l’HOSTES, que en la seua onzena edició continua apostant per tot un ventall d’estils musicals en format reduït i tranquil de la mà de formacions de primer nivell. Set setmanes on s’alternaran propostes musicals que van des del jazz al rock passant pel pop o la música clàssica, a més d’un espai per a teatre familiar.
Enguany presentem una edició ben especial, més si cap.

El cap de cartell serà el polifacètic artista català Pau Riba, qui presentarà, per primera volta al País Valencià, una revisió de ‘Dioptria‘, disc mític del rock estatal, 50 anys després de la seua publicació. Un doble àlbum que aplega rock àcid, folk passat de voltes, ritmanblús i deliris tròpic-mediterranis.

Amb aquesta actuació, Pau Riba vol agrair el suport rebut per part de LaCasaCalba i molts altres amics i seguidors després de fer públic que pateix un càncer de pàncrees. Des de fa unes setmanes, l’artista s’està sotmetent a quimioteràpia, la qual complementa amb altres tractaments alternatius que està podent finançar gràcies a aquestes col·laboracions.

És per això que ha triat l’escenari del Teatre del Raval com a lloc emblemàtic per oferir un dels pocs concerts que farà en els pròxims mesos. A l’escenari gaudirà, a més, de la col·laboració sorpresa d’alguns artistes vinculats a LaCasaCalba.

Transgressor i iconoclasta, Pau Riba és tot un referent de la cultura alternativa i una figura clau de l’underground al nostre país. Va iniciar la seua carrera als anys 60 i és una de les veus més reconegudes de la música en català, amb una trentena de discos i una quinzena de llibres, entre ells, alguns poemaris.

En aquesta actuació, Riba estarà acompanyat del grup De Mortimers, que utilitzen com a instruments joguines, objectes d’ús quotidià i aparells inventats.

Pau Riba – veu i guitarra

Ramon Prat – So

De Mortimers:

Noé Escolà o Lia Queralt (teclats); Oriol Liñan (veu); Moisés Queralt (bateria); Marçal Guasch (guitarra); Maus (guitarra i veus); Jsu (baix i veus)

PROGRAMA HOSTES 2021

15/01, CÒSMIC ROCK: Pau Riba – Dioptria 50 (Catalunya): 20-25 €

22/01, AL-ANDALUSBurruezo & Nur Camerata (Catalunya): 10-12 €

29/01, SPOKEN JAZZ: Versonautas (València): 10-12 €

05/02, MEDITERRÀNIAMENT: Ramon Godes Quartet (Castelló): 10-12 €

12/02, FAMILIAR: Luz, micro y punto – ‘Celeste’ (Astúries): 5-6 €

19/02, FONEMA POP: Daniel Lumbreras (Catalunya): 10-12 €

26/02, CLÀSSICA POPULAR: Lítore Quartet (Illes Balears): 10-12 €

Les entrades estan a la venda a la web del Teatre del Raval de Gandia (anticipades i en taquilla). A més, s’ha creat un abonament per a assistir a totes les actuacions (40-45 €).

L’aforament del teatre és reduït i es garanteixen totes les actuals mesures que dicta el protocol sanitari Covid19.

Articles relacionats