23.2 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

Economia dona pas a la construcció de la nova subestació elèctrica Sancho Llop

– Economia autoritza la construcció de la nova subestació elèctrica Sancho Llop a Gandia i de la seua xarxa de transport

• Aquestes instal·lacions facilitaran el desenvolupament industrial de la Safor i garantiran la cobertura addicional de les necessitats estacionals turístiques

• Amb una inversió d’uns 10 milions de REE, Iberdrola i I-E  Redes Eléctricas Inteligentes SAU atenen una reivindicació històrica del col·lectiu empresarial i de la societat civil de la Safor

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha autoritzat la construcció de la nova subestació elèctrica Sancho Llop a Gandia, així com la seua xarxa de transport secundari, i ha declarat d’utilitat pública aquestes instal·lacions .

Aquestes autoritzacions facilitaran la inversió prevista en el Pla Safor per un import d’uns 10 milions realitzat per Red Eléctrica Española i Iberdrola. El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent ha explicat que “les noves infraestructures facilitaran el desenvolupament industrial de la Safor i garantiran la cobertura addicional de les necessitats estacionals turístiques”.

Rafa Climent ha recordat que aquestes instal·lacions atenen una reivindicació històrica del col·lectiu empresarial i de la societat civil de la Safor per a resoldre a llarg termini la demanda elèctrica associada a l’activitat econòmica.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que “des que arribem al Consell hem fet un Pla Estratègic, incloem la proposta de FAES en el Pla d’Inversions Energètiques de la Conselleria i ens hem pres seriosament donar capacitat de desenvolupament industrial a una comarca tan potent i amb molta iniciativa emprenedora”.

A més, Climent ha volgut ressaltar que “aquestes infraestructures elèctriques són el resultat d’un treball conjunt entre l’empresariat, les administracions locals, les companyies elèctriques i els diferents departaments de la Generalitat, gràcies a un esforç de coordinació”.

Suport a la xarxa de distribució

Les noves instal·lacions donaran suport a la distribució elèctrica des de la xarxa de transport per a atendre les necessitats energètiques del municipi de Gandia i de les poblacions confrontants, ja que impliquen una millora de l’emmallat que evite micro talls i altres defectes de qualitat de la xarxa.

La nova subestació secundarà des de la xarxa de transport elèctric, propietat de Xarxa Elèctrica d’Espanya, a la xarxa de distribució a través de la transformació 220/20 kV, mitjançant dues unitats transformadores de 50 MVA i un sistema de 20 kV, titularitat d’I-DE Redes Eléctricas Inteligentes SAU.

La subestació Sancho Llop se situarà en parcel·les del polígon 9, al sud de Gandia i es connectarà amb l’altra subestació situada al nord del municipi. La connexió es realitzarà amb entrada/eixida en la línia 220 kV Gandia – Valldigna, de REE, mitjançant un tram de 2.399 m de longitud que discorrerà íntegrament en subterrani i en doble circuit.

L’autorització ha sigut publicada al DOGV: autorització DOGV

Articles relacionats