20.7 C
Gandia
Dilluns, 20 març, 2023

Oliva prepara la festivitat de Tots el Sant davant la pandèmia de la COVID19

 

– El Departament de Parcs, Jardins i Cementeri de l’Ajuntament d’Oliva ha presentat el pla de contingència, elaborat per a la festivitat de Tots Sants.

– El pla afecta, principalment, les instal·lacions del Cementeri Municipal. El pla que ha estat consensuat per la mateixa delegació i la Prefectura de la Policia Local.

El regidor delegat, Miguel Monzonís, ha assenyalat que “hem establit una sèrie d’actuacions, amb la finalitat d’intentar coordinar les distintes accions de seguretat i salut que han de primar en aquests moments.

Aquest pla de contingència s’estableix a priori per als dies 30 i 31 d’octubre, així com el primer de novembre. Si per motius de l’evolució de la crisi sanitària, calguera ampliar dates o horaris, o si fora el cas, restringir-los, aquest pla es modificarà i s’adaptarà en cada moment a les necessitats que la situació requerisca.”

La festivitat de Tots els Sants és una tradició molt arrelada a la nostra cultura, per a retre culte als nostres difunts, i es preveu, com sempre, una assistència massiva al Cementeri Municipal, i en conseqüència existeix risc d’aglomeracions i contacte estret de la ciutadania en llocs i espais exteriors, encara que de dimensions definides com són els cementeris.

Es farà el control de l’aforament per a assegurar que l’ocupació del cementeri no excedisca d’una persona per cada 13 m² d’espai transitable, inclòs el personal treballador. També es duran a terme les tasques de neteja, higienització i desinfecció del recinte.

Es procurarà la desinfecció i neteja contínua d’aquells d’objectes que s’intercanvien entre les persones usuàries (escales, graneres…) així com dels banys del recinte. Per a la qual cosa es reforçarà el servei de neteja amb una persona que estarà de continu en els banys; a més del reforç de dues persones que estaran de manera presencial controlant la neteja devials interns i papereres.

L’horari, per als dies 30 i 31 d’octubre, i 1 de novembre, serà excepcionalment l’horari d’estiu, de 08.00 h a 19.00 h; de manera ininterrompuda.

En cadascuna de les portes d’accés del cementeri es delimitaran les zones d’entrada i les d’eixida, i s’establirà un control d’accessos amb personal específic.

Es posaran, a la disposició del públic, dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants degudament autoritzats i registrats, en llocs accessibles i visibles, així com a l’entrada.

Recomanacions sobre l’adquisició de flors

S’aconsella fer els encàrrecs amb flor artificial.

Es prega que es facen els encàrrecs amb la major antelació possible, a causa de la situació de la covid-19.

La data límit que han establit les empreses locals és fins al 20 d’octubre.

Les empreses de venda de flors demanen la retirada de producte de forma escalonada, així com l’organització dels ciutadans a l’exterior del local, mantenint les distàncies.

Es farà un reforç policial de control d’aquestes cues per a evitar aglomeracions.

Articles relacionats