18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

DIA MUNDIAL DE LA BISEXUALITAT

DANIEL ARDID    

Des de l’associació Independence Gai (IG), ens vam sumar a les celebracions d’aquest dia 23 de setembre, Dia Mundial de la Bisexualitat.
La Real Acadèmia Espanyola (RAE) segueix definint bisexual com aquells que alternen “les pràctiques homosexuals amb les heterosexuals”, la qual cosa demostra la bifòbia que encara existeix avui dia. La bisexualitat no és una suma de pràctiques sinó una orientació sexual més dins de la diversitat humana.
En el dia d’avui es reivindica la pròpia existència de la bisexualitat, es lluita perquè la bisexualitat deixe de ser una orientació invisible en la nostra societat. De fet, de totes les sigles LGTB, la B segueix sent la menys coneguda. Les persones bisexuales segueixen sent ignorades, víctimes dels estereotips que res tenen a veure amb la realitat. La bisexualitat no és homosexualitat secreta o heterosexualidad amagada, sinó una altra opció dins de la diversitat afectiva-sexual. Ser socialment visibles i el respecte són les demandes de les entitats LGTB com Independencce Gai en el Dia Mundial de la Bisexualitat.

 

Articles relacionats