11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Comença l’administració de la vacuna AstraZeneca

– Entre aquest dimarts i el dimecres es repartiran 9.690 dosis que es destinaran a personal sanitari de segona línia de centres públics i privats

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat ja la distribució de les primeres dosis de la vacuna AstraZeneca en centres públics i privats de tota la Comunitat Valenciana.

Entre aquest dimarts i el dimecres es repartiran un total de 9.690 dosis, de les quals 4.320 es destinen al personal sanitari de segona línia de centres privats i les altres 5.370 a personal de centres públics.

Aquesta vacuna s’emmagatzema en vials de 10 dosis que, a diferència d’altres vacunes, no necessiten ser reconstituïts per al seu ús. En aquest cas, també són necessàries dues dosis de la vacuna, i la segona dosi ha d’administrar-se entre 10 i 12 setmanes després de l’administració de la primera.

La vacuna pot conservar-se durant 6 mesos entre 2 i 8 graus centígrads i la seua duració, una vegada obert el vial, és de 6 hores a temperatura ambient i 48 hores si està refrigerada. A més, el seu transport no està contraindicat una vegada s’ha obert el vial.

En el cas d’AstraZeneca, la Comissió de Salut Pública ha decidit que s’administre a persones d’entre 18 i 55 anys.

Articles relacionats