20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia celebrà el Safer Internet Day

Gandia celebrà el Safer Internet Day

· Liduvina Gil: “Hem de tindre molta cura al utilitzar les xarxes perquè podem transmetre dades personals i íntimes a través d’una connexió no segura”

· Gandia cel·lebrà un any més el Dia Internacional de la Internet Segura (Safer Internet Day) i es reafirma un any més com a ciutat saludable per a conscienciar a la ciutadanía dels perills que pot comportar navegar per les xarxes d’una manera no segura.

CARTELL DIA MUNDIAL DE LA INTERNET SEGURAEl 9 de febrer de 2021, se celebra el Dia Internacional de la Internet Segura (Safer Internet Day), per a recordar-nos la importància de navegar per la internet d’una manera segura mitjançant unes recomanacions molt bàsiques i necessàries.

Així, la ciutat de Gandia celebra aquest dia un any més, reafirmant-se com la ciutat saludable que és i treballant per a, cada vegada més, previndre els efectes contraproduents que provoca una exposició íntima i abusiva a través de les xarxes, la qual pot provocar problemes com el ciberbullying o l’extorsió.

En aquest context, la regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables i responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), Liduvina Gil, destaca la gran importància de seguir celebrant aquest dia perquè els ciutadans i ciutadanes siguen conscients del greu problema que pot suposar “la transmissió de dades personals i íntimes a través d’una connexió no segura. Sobretot la població més vulnerable, l’adolescent, la qual està exposada a tota mena d’estímuls nocius mitjançant pàgines o perfils falsos, que animen a transmetre la seua informació més personal per després utilitzar-la en la seua contra”.

De la mateixa manera, Gil recorda “els perills i problemes que poden sorgir per la mala utilització de la internet, com: suplantació d’identitat, sostracció bancària electrònica, phising (engany per a obtindre dades privades), extorsió, ciberbullying, malware (virus informàtics), ransomware (segrest virtual de dades), etc”.

 

 

 

 

Algunes de les recomanacions més importants, per a poder previndre aquesta problemàtica, són:

1- Xarxes socials: s’ha d’evitar el contacte amb persones estranyes i no acceptar invitacions de perfils de persones que no formen part del teu cercle familiar o social.

2- Connexió: és necessari utilitzar una connexió segura i evitar la transmissió de dades personals mentre s’està connectat a una xarxa pública.

3- Informació: s’ha d’evitar enviar informació confidencial a través d’aplicacions o xarxes socials, com: direcció, telèfons, fotografies, claus, etc.

4- Correu SPAM: és necessari eliminar immediatament els correus-e sospitosos i no entrar a cap enllaç que no siga conegut.

5- Orientació: Aquelles persones que no dominen les ferramentes utilitzades a través de la internet han de demanar ajuda als i les professionals abans d’utilitzar-les.

Articles relacionats