17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

CGT denuncia que l’Ingrés Mínim Vital no té en compte la situació econòmica de 2020

– El sindicat  critica que es denegue l’Ingrés Mínim Vital (IMV) en funció dels ingressos de 2019 quan l’ajut havia sorgit per pal·liar la crisi econòmica generada en 2020 a partir de la pandèmia del COVID-19

– L’organització reclama que es tinga en compte la situació econòmica durant 2020 que és la que està afectada per la pandèmia amb una enorme taxa de generació d’atur i situacions de precarietat

– CGT també denuncia que l’IMV és denegat a aquells que no han sol·licitat anteriorment cap ajut, a aquelles persones que comparteixen habitatge amb altres perquè no es poden permetre res més per ser considerades de la mateixa unitat familiar.

L’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital va ser anunciada i publicitada pel govern espanyol durant molts mesos com a solució a les situacions d’atur, pobresa i precarietat massiva generada per les mesures adoptades des de març per contindre l’extensió del COVID-19. Aquesta iniciativa que va donar esperança a milers de persones que, havent perdut el seu lloc de treball, almenys tenien un ingrés que els permetria sobreviure.

La situació actual, però, no podria ser més decebedora. Per això des de la Confederació General del Treball de la Safor es denuncia que es denegue l’Ingrés Mínim Vital (IMV) en funció dels ingressos de 2019 quan l’ajut havia sorgit per pal·liar la crisi econòmica generada en 2020 durant la pandèmia del COVID-19.

L’organització sindicalista reclama que es tinga en compte la situació econòmica que ha tingut la persona demandant durant 2020 que és la que està afectada per la pandèmia amb una enorme taxa de generació d’atur i situacions de precarietat. Si es fa tenint en compte el 2019, l’ajut per sentit, i no dona solució a aquelles persones que es queden  en situació de pobresa.

GGT també denúncia que l’IMV és denegat a aquells que no hi han sol·licitat anteriorment cap ajut a aquelles persones que comparteixen habitatge amb altres perquè no es puguen permetre cap de habitatge més per ser considerades de la mateixa unitat familiar.

Des de CGT s’assenyala que tota Llei o Decret deixa àmplia interpretació i que” si hi ha realment voluntat política d’aplicar altres supòsits, en aquest cas la situació sobrevinguda de desocupació arran de la crisi generada pel Covid, es pot fer “, afirma Cecília López. “Per això exigim que es prenguen mesures polítiques i legals urgents per a aprovar les sol·licituds de persones que estan en una situació de màxim risc d’exclusió perquè l’Ingrés Mínim”, indica Cecilia López de CGT-La Safor,  “a CGT s’atenen aquests casos i s’ajuda a tramitar aquestes sol·licituds, per això es coneix aquesta situació i coneixem casos concrets”

Articles relacionats