16.9 C
Gandia
Dimarts, 30 maig, 2023

CCOO convoca vaga del personal subrogat de les ressonàncies i les farmàcies sociosanitàries

 

• Aquestes persones treballadores no han obtingut cap millora laboral des de la reversió dels seus serveis i la Conselleria de Sanitat, juntament amb UGT, no volen convocar la taula per a negociar.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, convoca vaga per als dies 16, 19 i 26 de maig del personal de les ressonàncies i les farmàcies sociosanitàries, serveis que van ser revertits el desembre de 2021 i juliol de 2022 respectivament i que, des de llavors no han tingut cap millora laboral. Ni tan sols els increments salarials aprovats en els Pressupostos Generals de l’Estat per al personal del sector públic.

CCOO s’ha reunit hui amb la Conselleria de Sanitat per a poder negociar un acord amb millores laborals per a aquest personal, fins que puga aconseguir-se un conveni únic per a tot el personal laboral a extingir. Després d’haver ajornat aquesta trobada del 28 d’abril a hui, la Conselleria s’ha negat a constituir la taula de negociació, al·legant la necessitat de sol·licitar un informe a l’advocacia pel bloqueig d’UGT a la constitució d’aquesta. Un argument clarament contrari al que s’estableix en l’Estatut dels treballadors atés que CCOO té legitimitat suficient per a promoure i constituir la taula en tindre més del 87% de la representació en aquests àmbits.

Per a CCOO és primordial que s’inicie una negociació amb la finalitat de millorar la seua situació laboral substancialment, igual que ha ocorregut amb la resta del personal laboral a extingir. El sindicat insisteix que és fonamental assolir un acord fins a la negociació d’un conveni únic que millore les condicions del conjunt de personal laboral a extingir, que elimine les dificultats de gestió derivades de la confluència en un mateix servei de personal amb diferents condicions laborals i que oferisca major certitud davant futures reversions, tal com ve plantejant aquest sindicat des de la reversió d’Alzira.

CCOO ha intentat aconseguir un acord a través del diàleg i ha esgotat les vies legalment establides, per la qual cosa lamenta l’actitud mostrada tant per UGT com per la Conselleria, que en la nostra opinió és mostra de mala fe. Malgrat els intents de diàleg del sindicat, la Conselleria de Sanitat no ha deixat un altre camí que la convocatòria d’una vaga per a la defensa dels interessos d’aquests treballadors i treballadores.

Articles relacionats