11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Carles Mulet iniciarà des del Senat campanya per la retirada del nom de Joan Carles I als carrers

– L’INE ha aportat llistat de carrers amb el nom de Joan Carles I per a poder iniciar campanya per a exigir la seua retirada.

El Govern ha aportat al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, un llistat de 15 fulles on apareixen tots els carrers i places de l’Estat amb la denominació Joan Carles I.

Segons ha explicat Mulet “amb aquest llistat, tenim ja l’instrument per a iniciar una campanya per a exigir la retirada d’aquestes denominacions. Davant un nom que avergonyeix a qualsevol demòcrata. Aquest llistat el demanem abans de convertir-se el borbó en un possible pròfug de la justícia. Quan ja sol·licitem al Govern que esborrara tot rastre de l’ungit pel dictador com el seu hereu. Després de les últimes complicacions judicials pels seus negocis il·lícits. En aquella primera acció vam obtindre la negativa del Govern de PSOE-UP de retirar el nom de Juan Carlos a la base espanyola d’Antàrtida o del vaixell de l’armada”.

El fet d’obtindre aquests llistats per part de l’INE ha sigut el mètode emprat per Mulet per a la seua campanya per a exigir la retirada de nomenclatura franquista encara existent en l’Estat. “Gràcies a aquests llistats, hem pogut remetre més de 5000 requeriments des del Senat per a exigir complir amb la llei de Memòria Històrica. I hem aconseguit retirar més de 2000 carrers i símbols en tot l’Estat, en aproximadament més de 600 municipis de totes les CCAA. Ara, la intenció és fer una campanya semblant

Per al senador valencianista, “més enllà de les conviccions republicanes o monàrquiques, o de la sort que li oferisca a Joan Carles de Borbó en els tribunals, si les seues actuacions han sigut delictives o no, si han prescrit o no els possibles delictes, si li empara o immunitza o no que aquests delictes s’hagen comés sent monarca o si aquesta impunitat és perpètua sent emèrit, ens va tocar assumir la hipoteca franquista del triat per Franco com a cap de l’Estat per a poder passar pàgina en fals, i tancar l’etapa dictatorial, assumir una monarquia d’una família sempre corrupta. Aquest va ser part del preu a pagar a canvi de la democràcia. Ara s’ha demostrat Juan Carlos ha sigut corrupte com tots els seus predecessors, i que aquesta condició segurament la porten en l’ADN. Per això, més enllà de sort judicial, èticament aquesta persona ha sigut una vergonya i no ens mereixem porten cap carrer ni nom”.

Mulet ha recordat que “malgrat poder actuar com un pròfug amb la connivència del Govern, de poder quedar impune per la seua condició de monarca, ningú dubte s’ha comportat corruptament, actuant de comissionista, defraudant a hisenda o carregant a l’erari públic el manteniment i silenci del seu ampli harem de concubines de tot pelatge. El seu comportament de representació simbòlica no l’ha exercit correctament”

Per a Mulet “Juan Carlos èticament no mereix cap reconeixement ni consideració, la història una vegada superats els complexos i la falsa hagiografia d’aquesta persona, s’atrevirà segurament a explicar el seu paper còmplice en el colp d’estat del 23F, ara tema tabú. El seu comportament com a cap d’Estat ha estat una vergonya, ha usat el seu càrrec representatiu per a enriquir-se presumptament de manera il·lícita i ens ha fet pagar amb diners públics la seua incontinència sexual, és el moment d’esborrar la seua memòria de tots els espais públics, i ja tenim la manera”.

Articles relacionats