14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Bellreguard fa una aposta per la Cultura entrant al Circuit Cultural Valencià

• L’Institut Valencià de Cultura comunica a l’Ajuntament l’adhesió, que garanteix una programació escènica professional i de qualitat al poble al llarg de l’any. 

El Consell de Direcció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de la Generalitat Valenciana ha aprovat la incorporació de l’Ajuntament de Bellreguard al Circuit Cultural Valencià. Bellreguard entra a formar part, per tant, de la creixent xarxa de pobles i ciutats que s’impliquen en aquesta iniciativa per tal de donar suport i promoure la producció cultural valenciana i professional, per una banda, i de gaudir d’una programació estable i de qualitat al llarg de l’any.

Bellreguard s’incorpora al Circuit en la modalitat que havia sol·licitat: Teatre, Dansa i Circ A. En la carta adreçada a l’alcalde, Àlex Ruiz, per comunicar l’adscripció del municipi al Circuit, el director general de l’IVC, Abel Guarinos, agreix la “implicació” de Bellreguard “en aquest projecte concret i, per extensió, en tot el que empenyeu en pro d’una programació cultural regular, professional i de qualitat en tant que instrument necessari per al creixement individual i col·lectiu dels nostres conciutadans”.

L’Ajuntament de Bellreguard havia demanat entrar a formar part del Circuit Cultural Valencià amb un acord pres pel plenari ordinari del passat mes de gener. Ara es formalitzarà mitjançant la signatura d’un conveni amb l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, que garanteix una programació escènica. El poble es suma així als més de 80 municipis valencians ja adherits.

Segons el regidor de l’Àrea de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, “tenim com a objectiu que Bellreguard torne a ser un referent cultural al País Valencià“. Per això, “formar part del Circuit Cultural Valencià és una decisió responsable que ens ajudarà a poder treballar en una programació d’arts escèniques de qualitat, contemporània, alternativa i compromesa”.

La vertebració cultural del territori, duguen una programació de qualitat a totes les comarques; donar suport al sector valencià de les arts escèniques, garantint majors oportunitats per a companyies i artistes professionals; la promoció del valencià. Són els eixos principals d’aquest CCV, que és continuador de l’antic Circuit Teatral Valencià, que va aconseguir establir una programació estable de teatre i dansa entre el 1998 i el 2009, quan va ser suprimit. Ara, el Circuit Cultural Valencià, nascut l’any 2016, incorpora altres disciplines escèniques (música, circ,...) i també les audiovisuals.

Els convenis de l’Institut Valencià de Cultura amb els ajuntaments contemplen quatre modalitats. Bellreguard va triar la primera, que és la més ambiciosa. Suposa la programació d’un mínim de 10 espectacles professionals de teatre, dansa i circ. D’ells, 7 hauran de ser de companyies valencianes.

Articles relacionats