17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Potries adequa la piscina municipal amb l’objectiu de què siga més sostenible i accessible

– L’Ajuntament de Potries acaba de licitar les obres d’adequació i millora de les instal·lacions de la piscina municipal

– La inversió serà de 120.000 euros amb càrrec a dues subvencions de la conselleria d’Educació, Cultura i Esports, d’una banda i de la Diputació de València, d’altra.

Les gestions dutes a terme per l’equip de govern han permés aconseguir els recursos econòmics necessaris per a escometre una actuació integral que solucione els greus problemes de pèrdues d’aigua i de falta d’accessibilitat de la piscina.

En aquest sentit, la solució plantejada pels tècnics municipals implica reduir la profunditat del got gran, renovar tota la conducció del desaigüe i d’aspiració. D’altra banda instal·lar els mecanismes per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. L’actuació es completarà amb l’eliminació de les humitats a la coberta dels vestuaris arran de les filtracions d’aigua registrades. També s’ha previst la instal·lació de plaques fotovoltaiques que juntament amb la substitució de les lluminàries incandescents per Leeds permetrà reduir la petjada del carboni en utilitzar, en la seua major part, energia renovable neta.

Les obres s’iniciaran al mes de setembre, una vegada finalitze la temporada estival que ara mateix s’està desenvolupant amb total normalitat i amb totes les mesures de seguretat antiCovid.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha explicat que “es feia necessària una intervenció urgent per a acabar amb les mancances detectades transcorreguts 30 anys des de la seua construcció. És una obra molt important amb l’objectiu de reduir el volum d’aigua a depurar, evitar les pèrdues pels conductes d’evacuació, disminuir el consum d’energia elèctrica precisa per a mantindre l’aigua amb els estàndards de salubritat per a ús públic, mesures totes aquestes que ens permetran reduir el consum global fent més sostenible i accessible el servei”.

El director general d’Esports, Josep Miquel Moya, ha reiterat, durant la seua visita a les instal·lacions esportives, el suport de la Conselleria a un projecte que “facilitarà l’arranjament de la piscina per a solucionar definitivament les fuites i l’accessibilitat en un poble on la gent gran té un pes demogràfic important. Cal apostar per la pràctica de l’esport, també en aquest segment de la població”

En el mateix sentit s’ha pronunciat el regidor d’Esports, Roberto Gregori, que ha reivindicat “la importància de promocionar les pràctiques de vida saludables on l’esport té un paper destacat. La solució adoptada pretén aconseguir que la piscina puga ser utilitzada per la gran majora de veïns i usuaris, ja que es podrà fer peu en la major part d’ella”.

Articles relacionats