19.3 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Beniopa acull aquest cap de setmana l’Encontre Internacional d’Art Urbá ‘PaRedes’

– L’Encuentre PaRedes celebrarà la seua sisena edició, els dies 21, 22 i 23 d’abril, amb una proposta artística d’art comunitari, multidisciplinari i a peu de carrer.

Art urbà, música, teatre, fotografia, dansa, circ, tallers participatius i màgia seran alguns dels ingredients de l’Encuentre PaRedes, que proposa tres jornades d’expressions artístiques als carrers de Beniopa.

Dotze parets i 24 muralistes que arribaran des de tres continents -Amèrica Llatina, Europa i Àfrica-, i que pintaran a duo, moltes sense conéixer-se prèviament. “Hem organitzat als muralistes en duos seguint les indicacions del nostre manifest: unir a la gent mitjançant l’art”, explica La Cris, alma mater de l’Encuentro PaRedes.

Paula Fraile, Laura ErvitiJP, Ms. Wendal i Paula Calavera són algunes de les convidades a omplir de color el PaRedes, que enguany aconsegueix una majoria de dones en l’autoria dels murals i que albergarà, a més, una nodrida programació d’activitats.

Les temàtiques de les obres giraran al voltant d’històries i personatges de Beniopa, el reconeixement de la cultura gitana a l’arrel de la nostra societat, la relació amb la natura o les petjades de la migració musulmana, entre d’altres. “Proposem un espai per a trobar-nos i per a crear un museu a l’aire lliure, obert tots els dies de l’any”, detalla Cento Carbó, coorganitzador del PaRedes.

Quant a la participació de col·lectius i associacions, destaquen l’Associació Veïnal de Beniopa, Ca SaforauiSpiracle Espai d’Acrobàcies Aèries, Plàstic Preciós, els Centres d’Acollida de Menors de Beniopa i de Ròtova i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. “També el suport i els coneixements d’Emili Selfa i de Roser Pérez han estat essencials per a introduir-nos en el context i particularitats de Beniopa”, subratlla La Cris.

Tota la programació és d’entrada gratuïta i l’organització convida a veïnes i veïns perquè baixen al carrer i participen de la trobada.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

Divendres 21, els 24 artistes començaran a pintar en simultani i durant els tres dies de trobada. A partir de les 16h00 començarà el mural participatiu amb Pesolett, Mariona Ríos i joves residents al Centre de Menors de Beniopa pintaran una de les parets de forma col·laborativa.

A més dels murals, que estaran repartits per diferents cases del poble, Borja Abargues farà tres wall pasting -apegant fotografies de grans dimensions a una paret- amb la intenció de retre homenatge a tres persones de Beniopa.

Totes les activitats tindran lloc en la Quadra, on se situarà l’escenari que durant la vesprada del divendres acollirà el ‘Recital Ecopoètic‘ d’igneOasis, música de ball amb El Mariachi Universal i concert de Hip hop amb Growing Essence.

Dissabte 22 començarà a les 10h00 amb un taller de reciclatge a càrrec de Plàstic Preciós, a les 11h00 Mathias Rodríguez presentarà el projecte de fotografia participativa realitzat amb adolescents del centre de menors ‘Los Pinos’ de Ròtova i a les 18h00 s’obrirà una sessió de
micro obert amb més d’una sorpresa. Més tard, a les 20h00, Sandra Sangiao i Efrén López oferiran un concert inèdit ‘a primera vista’, i a les 22h00 el grup de Gipsy Rumba format pels Navarro tancarà la nit amb l’últim concert.

Diumenge, 23 d’abril, la graella d’activitats obri amb una mostra de folklore argentí a les 12h00, seguit d’un taller de circ per a tota la família a les 18h00 i d’un espectacle d’acrobàcies aèries. Per acomiadar l’esdeveniment ballant, l’acadèmia “La Clave del Cuatro” oferirà un taller de batxata al qual podrà assistir qualsevol persona que vulga “moure l’esquelet” i que amb la tropa de muralistes i artistes donaran els últims tocs de color al PaRedes 2023.

Articles relacionats