14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Bellreguard posa en marxa la seua pròpia estació meteorològica

Bellreguard compta ja amb la seua pròpia estació meteorològica, amb la qual els veïns tenen accés als registres i evolució en temps real de l’oratge, així com a la previsió per als propers dies, entre d’altres serveis. Tota aquesta informació està disponible en el web http://inforatge.com/meteo-bellreguard, per a la seua consulta en tot moment.
L’adquisició de l’estació meteorològica per part de l’Ajuntament de Bellreguard té, a més, molts altres avantatges. Permet disposar de registres meteorològics propis i no dependre d’estacions instal·lades en altres localitats. Això fa, per exemple, que els ciutadans puguen sol·licitar, a través de l’Ajuntament, informes per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores després d’algun episodi sever que haja afectat a la localitat.
De la mateixa manera, l’estació ja instal·lada està programada per enviar un SMS als responsables municipals (alcalde, cap de Policia, regidors,…) sempre que detecte algun valor que puga comportar risc per a la població (pluja intensa, vent fort, altes temperatures, regla 3/30 incendis…), de manera que l’Ajuntament podrà anticipar-se en la resposta a eixes situacions i alertar a temps als veïns. “Amb aquestes alertes, la Policia Local podrà estar preparada per afrontar amb previsió qüestions meteorològiques que puguen posar en risc la seguretat de la ciutadania”, ha destacat l’alcalde, Àlex Ruiz. Al  mateix temps, ha afegit, l’estació “és també una ferramenta especialment útil tant per a l’Ajuntament com per a les associacions del poble a l’hora d’organitzar amb garantiesactivitats a l’aire lliure”.
No obstant això, els serveis que ofereix la nova estació meteorològica van més enllà. Es presenta també com una utilitat bàsica per a aquelles persones que es dediquen al camp.
En un municipi com Bellreguard, la nova estació és d’especial rellevància per a totes aquelles persones que es dediquen al camp. “D’una banda, disposar d’una ferramenta de previsió de l’oratge com aquesta permet una millor i més eficient organització del treball agrícola; per altra, comptar amb un registre de les dades meteorològiques és també de gran utilitat a l’hora de poder reclamar possibles danys”, segons assenyala la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Alícia Boigues.

Articles relacionats