14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Compromís i PSPV miren la forma d’augmentar el pressupost d’À Punt fins al mínim legal

Compromís i PSPV buscaran una solució perquè l’assignació d’À Punt complisca amb el mínim del 0,3% del pressupost de la Generalitat que es va acordar en la llei, ja que la partida de 55 milions pressupostada per a 2019 no compliria amb la normativa.

En concret, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha manifestat que des de la seua formació s’ha constatat que el pressupost per a la televisió que apareix en el pressupost “no compleix amb l’acordat” en Les Corts quan es va aprovar la normativa, per la qual cosa s’ha preguntat el per què els grups que van recolzar la norma “es desentenen ara”.

Per açò, no descarta que la seua formació presente una esmena. “No descartem cap possibilitat”, ha dit per a subratllar que cal “solucionar el problema que tenim amb els treballadors”. “No volem que es despatxe ningú i, per tant, hem de buscar una solució a eixe problema i perquè el sector audiovisual seguisca generant treball”.

Per la seua banda, Manolo Mata, del PSPV, ha manifestat que “tothom vol que es complisca la llei” perquè estan per a “complir-les” i, en aquest sentit, ha indicat que hi hauria dos opcions per a solucionar la qüestió: o bé incrementar el pressupost o buscar una fórmula perquè hi haja una moratòria a eixa llei a través de la llei d’Acompanyament, opció per la qual ha admès que ell s’inclina.

En qualsevol cas, ha assenyalat que la directora general d’À Punt, Empar Marco, i el president de la CVMC, Enrique Soriano, han de comparéixer en Les Corts i, per tant, ha assenyalat que li agradaria saber qual és el seu punt de vista.

En similars termes s’ha pronunciat el síndic de Podem, Antonio Estañ, qui ha manifestat que primer vol conéixer els plans que tenen per a À Punt per a posicionar-se i saber si l’augment de la partida està “justificat” i qual va a ser l’objectiu d eixos diners.

Articles relacionats