13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Educació preveu licitar enguany la redacció dels projectes del pla Edificant a Gandia

La regidora de Polítiques Educatives de GAndia, Laura Morant, i el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han informat de la posada en marxa del programa Edificant de la Conselleria d’Educació, que significa la rehabilitació, millora o construcció d’infraestructures educatives i que afecta als 13 centres educatius públics de la ciutat (els CEIP Mondúber, Roís de Corella, Joan Martorell, Benipeixcar, Botànic Cavanilles, Sant Francesc de Borja, Joan XXIII, Les Foies; El CEE Enric Valor i els IES  Maria Enríquez, Tirant lo Blanc, Veles e Vents i Ausiàs March). Amb una inversió al voltant dels 20 milions d’euros, és la major de la història de la ciutat. Gandia també és l’Ajuntament amb més delegacions de competències de la Conselleria per a la redacció, licitació i execució dels projectes dins el programa Edificant.

        Així, per un valor de 800.000 €, ja s’han licitat separadament les redaccions dels projectes de les actuacions més importants i llargament reivindicades:

  • La rehabilitació integral i ampliació de l’IES Ausiàs March, per un pressupost pròxim als 470.000 € (redacció projecte, direcció obra…).
  • Rehabilitació, ampliació i millora de l’IES Tirant lo Blanc (112.000 € aproximadament).
  • La construcció del nou CEIP Les Foies (266.000 €).

La previsió del govern és que “l’adjudicació de les redaccions dels projectes estiguen enllestides abans que finalitze l’any. Pel que fa als criteris, que es poden consultar en els perfils dels contractants de l’Ajuntament i de l’Estat, són un 55% objectius (49% econòmics) i també es tindran en compte altres aspectes com l’eficiència energètica, funcionalitat, etc.”, ha assegurat Mascarell.

“Es tracta d’un compromís ferm, que no es queda en paper mullat. De fet, a les bases de l’Edicant s’estableix un termini màxim de 4 anys per als projectes. Cal recordar que, en el cas de LES Foies, fa més de 13 anys que estan en barracots a l’espera del nou centre. Pel que fa a l’IES Ausiàs March, hem pagat la sentència i els interessos milionaris de l’expropiació del solar adjacent, li hem tornat els usos educatius (moficats per l’anterior govern local) i l’hem condicionat i cedit al centre per al seu ús. També hem canviat i millorat (després de més de 20 anys) les portes d’eixida d’emergència i s’han habilitat aules prefabricades, etc… Una situació molt similar a la de l’IES Tirant lo Blanc. Ara, amb la licitació de les redaccions dels projectes, fem una nova passa endavant que demostra aquest compromís real de la Conselleria amb Gandia després de dècades d’abandonament”, ha recordat Morant, qui ha reiterat la solidaritat del govern local “amb la comunitat educativa d’aquests centres per la llarga revindicació” i ha demanat disculpes, si els processos administratius no són tan ràpids com totes i tots desitjaríem.

Articles relacionats