20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

Albaida dona el primer pas per a suspendre les Festes de Moros i Cristians 2020

– El Consell Sectorial aprova per unanimitat suspendre les festes Patronals i de Moros i Cristians d’Albaida

– Tot i que es buscarà poder realitzar alguns actes culturals i simbòlics. Respectant les mesures de seguretat davant la pandèmia de la COVID19.

– El Consell Sectorial de Cultura i Festes és un òrgan de participació ciutadana on estan representades totes les associacions culturals i festives d’Albaida

Albaida va convocar el Consell Sectorial de Cultura i Festes ahir al Saló de Plens per a debatre entre altres punts la suspensió de les seues festes Patronals i de Moros i Cristians.

Aquest òrgan de participació ciutadana va consensuar la proposta de suspensió d’aquestes dues fites davant la situació de pandèmia generada per la COVID19. L’acord pres per unanimitat del teixit cultural i fester serà traslladat al Plenari Municipal per a la seua ratificació.

Les agrupacions presents van coincidir en la necessitat de suspendre les Festes. Però, en tot cas, sense perjudici dels actes que puguen realitzar-se seguint la normativa pertinent de seguretat i salut publica.

L’alcalde, Josep Albert, va reflexionar sobre la possibilitat de la “realització d’algun acte simbòlic o esdeveniment cultural. Com ara el concurs de composició de música festera o inclús el castell del 7 d’octubre. Sempre que puguem garantir la seguretat de les persones assistents i participants”.

Pel que fa a l’aspecte religiós de les Festes Patronals serà la Parròquia d’Albaida qui prenga la decisió de què es podrà realitzar dins de la normativa vigent. Com a exemple es va destacar la celebració del Corpus Christi. On es controlaren els accessos i adoptaren totes les mesures d’higiene i distanciament que requeria la situació.

Dins de l’ordre del dia, a més, s’informà que les festes patronals d’Albaida han estat inscrites en inventaris sectorials de Béns Immaterials. La qual cosa comporta que obtinguen el permís per a poder disparar focs i artefactes pirotècnics. Aquest pas és imprescindible, donada la proximitat del nucli urbà al riu, i facilita l’obtenció dels permisos corresponents per al Castell de la nit del 7 d’octubre. 

Articles relacionats