19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Al mes de febrer s’incrementen el nombre de contractes indefinits fins a un 45% més que a gener

– Nomdedéu: “Les dades d’atur de febrer reflecteixen de manera contundent els efectes positius de la reforma laboral” en la contractació indefinida

– Al febrer s’han signat 10.447 contractes indefinits més que el mes anterior, la qual cosa suposa un increment mensual de més del +45%

– Aquest dimarts s’han publicat noves ajudes que incentiven la contractació de persones joves en empreses privades amb fins a 27.000 euros

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de febrer en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflecteixen un increment de 1.087 persones (+0,30%) desocupades.

Nomdedéu, que ha informat que aquest increment s’ha concentrat especialment en l’agricultura (+1,78%) i en el sector serveis (+0,51%) i ha destacat que “ja comencen a evidenciar-se de manera contundent els efectes positius de l’última reforma laboral”.

En aquest sentit, ha detallat que al febrer s’han signat 10.447 contractes indefinits més que el mes anterior. “Això suposa un increment mensual de més del +45%, que s’eleva a quasi un +150% si comparem amb les xifres de febrer del 2021”, ha assenyalat el responsable de Labora.

Així mateix, ha ressaltat les dades positives que deixa l’afiliació a la Seguretat Social, que s’ha incrementat en 6.179 persones (+0,31%). La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia on més s’ha incrementat l’afiliació en termes absoluts i la tercera en els últims dotze mesos (5,76%).

“Ens trobem -ha afirmat Enric Nomdedéu-, davant uns resultats molt positius en l’àmbit de la contractació, més moderadament bons en l’àmbit de l’afiliació i més plans quant a l’evolució de l’atur registrat”.

Per aquest motiu, el director general de *Labora ha avançat que la Generalitat “continuarà impulsant polítiques que consoliden la tendència de la recuperació econòmica i del mercat de treball en la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha recordat que aquest dimarts s’han publicat noves ajudes que incentiven la contractació de persones joves en empreses privades amb fins a 27.000 euros per contracte indefinit.

Articles relacionats