16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Activitats culturals organitzades per l’IMAB, Biblioteques Gandia

L’IMAB organitzat un seguit d’activitats culturals pel vinent cap de setmana, concretament, una exposició i la presentació d’un poemari.

– Divendres 27 de maig, 19,30 h. Presentació del poemari Milán, de Pura María Garcia. Foment Económic.

Guanyador del Premi Nacional de Poesia Ateneo Mercantil de València 2021. Presenten Vicenta Llorca i Carmen Fuster.
Ambientació musical a càrrec de Silvia Pérez Miret.

«El meu nom podria ser Milán». Milán converteix en versos el viatge a un destí que tots, tard o d’hora, compartim. És un itinerari que s’inicia mirant als ulls de l’altre i del qual es torna amb les pupil·les buides i un bategar estrany que el cor afirma, sense demanar permís. És l’itinerari al desamor. La ciutat de Milà, els seus carrers, l’hivern cobrint albes que són, en realitat, el vespre de l’amor o les porxades que fan la seua abraçada de pedra als captaires, es transformen en una metàfora sobre el buit que ens ompli quan de l’amor queda únicament la seua afònica veu.

EXPOSICIÓ:

– Divendres 27 de maig, 19 30 h. Inauguració de l’exposició 4:33: silenci, pintura i nit, de Paula Menta, del 27 de maig al 2 de juny.
Horari: dilluns a divendres de 10 a 21 h i dissabte de 10 a 13.30 h. Biblioteca Central. Claustre.

L’autora captura en pintures i dibuixos el moment de silenci nocturn.

D’una banda es retrata la nit d’aquells que ronden per la ciutat amb la foscor com a únic acompanyant. Foscor que porta amb si un silenci inusual en l’atrafegada activitat diürna de la ciutat.

D’altra banda, es captura el silenci íntim, el que ocorre entre els llençols d’aquells que es desvinculen de la realitat que els envolta i aconsegueixen dormir.

Amb el títol 4:33 no sols es fa referència a l’hora de la matinada, sinó que és també una referència directa a la peça musical de John Cage 4’33’.

Articles relacionats