18.8 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Actes vandàlics al Monestir de la Valldigna

El Monestir de la Valldigna, situat en Simat de la Valldigna, ha estat objecte d’un acte vandàlic en les últimes hores. En concret, s’ha fet un forat en el mur de Llevant per on han pogut entrar els desaprensius.

La Policia Local ha fet les corresponents diligències dels fets i està investigant les presumptes persones que han ocasionat aquesta destrossa.

Cal dir que els delictes contra el patrimoni històric i artístic estan penats per la normativa en vigor. Els danys, tot i no estar encara quantificats, són considerables, ja que corresponen a una de les zones més antigues del recinte monacal.

Per a l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, aquests actes “suposen un atemptat contra el nostre patrimoni cultural i constaten la incultura i l’incivisme de les persones que els perpetren”.

El Monestir de la Valldigna és patrimoni del poble valencià, tal com s’indica en l’article 57 de l’Estatut d’Autonomia. En l’actualitat està tancat al públic, ja que estan realitzant-se unes obres de conservació i restauració de l’edifici localitzades en el campanar i algun arc gòtic de mitja punta.

Articles relacionats