10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Gaspar es reuneix amb les alcaldies de la Safor per a conèixer les necessitats dels seus municipis

  • El president de la Diputació parla per videoconferència amb els responsables locals per a donar-los suport en la gestió de la pandèmia i explicar detalls del pressupost i ajudes com les del Pla Resistir.

  • L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, agraeix que la Diputació haja escoltat les demandes dels municipis per a transformar-les en programes que arriben a les necessitats de la gent, com ara el Fons de Cooperació i el Pla Resistir.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s’ha reunit este dimecres per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de La Safor per a conèixer les necessitats dels municipis de la comarca. En esta ocasió, a més d’ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar l’assistència tècnica en els municipis i la gestió de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, en el qual la Diputació participa amb 17 milions d’euros.

La comarca de La Safor rebrà un poc més de 5,4 milions d’euros del pla de contingència en el qual la Diputació aportarà aproximadament la quarta part d’estes ajudes per als 31 municipis que la formen. Gandia, té assignats 2,7 milions d’euros, pels 827.000 euros que gestionarà Oliva, els 400.000 euros de Tavernes o els 170.000 de Xeraco, així fins al menys poblat de la comarca.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que ha participat en la reunió, ha agraït a la Diputació el fet que «haja escoltat les demandes dels municipis i les haja transformades en programes beneficiosos per a la ciutadania, com el Fons de Cooperació i ara també el Pla Resistir, els quals arriben a les necessitats de la gent». Morant ha destacat que s’està realitzant molt bona feina per part de la Diputació, així com la col·laboració entre esta institució i l’Ajuntament.

En el marc del Pla Resistir, que ha centrat part de la trobada entre Gaspar i els responsables locals de La Safor, el president provincial ha recordat als alcaldes que la Diputació supervisarà la tramitació de les ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants per a agilitar el procés i que els diners arriben al més prompte possible als qui els necessiten. En el cas de la comarca, la corporació provincial realitzarà esta supervisió en totes les localitats excepte les quatre esmentades, les úniques que superen els 5.000 habitants.

El programa batejat com Resistir ha comptat amb la implicació de les institucions municipals, provincials i autonòmica i pretén contribuir al fet que les pimes i autònoms, especialment afectats per la crisi de la COVID-19, puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia.

Els alcaldes i alcaldesses de La Safor han coincidit a l’hora d’agrair al màxim responsable provincial esta nova ronda de reunions en línia per a abordar de prop la situació de cada municipi i posar a la disposició dels mateixos els recursos de la Diputació, amb la finalitat d’oferir la millor resposta possible davant els problemes i necessitats dels ajuntaments. Durant la trobada s’han abordat també possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei d’assistència tècnica després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms, especialment en els municipis més xicotets.

Pandèmia i inversions

Quant a la gestió de la pandèmia, el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat de la institució és garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial, en paral·lel, continuarà fent costat als municipis en el dia a dia d’esta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de mascaretes.

Toni Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d’ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell aportant prop de quatre milions d’euros per a La Safor, i el Pla d’Inversions 2020-21 que té assignats 14 milions d’euros per als 30 municipis de la comarca, tots excepte Gandia, que en la seua condició de gran ciutat rebrà una altra línia d’ajudes per a projectes específics.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats