A VALÈNCIA JA NO ES ROBA

G.CABANILLES           

Al president de la Generalitat, Ximo Puig, li han pres, és un dir, el pèl a Madrid. Hi va anar dimarts a demanar-li comptes al Cristóbal Montoro, el ministre li va dir el que volia escoltar, i tot seguit, mentre Puig donava una conferència al Forum Nueva Economía, Montoro anunciava vía oficial que les comunitats que havien superat el dèficit, entre elles València, s’hauran d’estrényer més el cinturó, i en alguns casos (València està alertada) els crèdits del FLA quedaven confiscats per a pagar proveïdors.

 

A la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra no ha desaprofitat l’ocasió en ser preguntada per l’exigència del ministeri a diverses comunitats autònomes, entre les quals hi ha la valenciana, perquè en 15 dies prenguen mesures de control per a complir amb l’objectiu de dèficit d’enguany.

Alhora ha revelat que s’han establit contactes amb altres regions -Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Balears, Aragó i Castella-la Manxa- per a establir “aliances” encaminades a aconseguir un canvi del model de finançament que no es convertisca en una “batalla campal” entre elles.

Segons Oltra, “una de les coses més greus de Montoro estos anys és que ha generat un imaginari pel qual les CCAA són dolentes, gastadores i ineficients”. Segons la seua opinió, este és “un imaginari molt deslleial des del punt de vista institucional, tenint en compte que les CCAA estem per a garantir les vida digna de les persones i els seus drets essencials i provoca és enfrontament i que cada territori defense els seus interessos”.

A més, ha continuat, Montoro sap perfectament que estem infrafinancats i que no podem complir el dèficit, no és que ens neguem és que no podem”, pel que ha garantit que el Consell “no va a fer retallades”. “Els 1.000 milions que ens exigix podria exigint-li a l’anterior govern del PP que va deixar 1.000 milions de forat en Ciegsa, 1.000 milions en Fira València perquè ací els forats els han anat fent de mil en mil milions i ací no havia controls de Montoro”.

La pròxima vegada que viatge Oltra al Ministeri d’Hisenda.