20.7 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

83 nous bombers i bomberes prenen possessió de la seua plaça en el Consorci Provincial

83 nous bombers i bomberes prenen possessió de la seua plaça en el Consorci Provincial

• L’acte, presidit pel president de la Diputació, Toni Gaspar, i per la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, s’ha celebrat a l’Auditori de Torrent i amb això culmina un llarg procés selectiu que va estar paralitzat per la pandèmia

 El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la presidenta del Consorci Provincial de Bombers i vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, han presidit l’acte de presa de possessió de 83 nous bombers i bomberes que passen a formar part del planter de funcionaris de carrera del Consorci.

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori de Torrent, i han acudit també el gerent del Consorci, Josep Ballester, i l’inspector en cap, José Miguel Basset.

La presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, ha destacat que “amb la incorporació de més de 80 bombers i bomberes contribuïm a reforçar la nostra plantilla de professionals i a treballar dia a dia per a donar un millor servei a tota la ciutadania”. Així mateix, “suposa una mostra de la nostra ferma determinació per reduir el percentatge d’interinitat del nostre planter, i per això en 2022 obrirem nous processos d’oposició”.

Cal assenyalar que aquest procés d’oposició ha sigut més llarg de l’esperat, ja que, si bé es va obrir en 2019, la declaració de l’estat d’alarma el va paralitzar quan estava a punt de culminar, i no es van poder reprendre les proves fins al mes de juny de 2020. Per això, per als aspirants ha sigut també un llarg procés on han hagut de posar a prova el seu esforç i perseverança.

Del total de 83 opositors que han obtingut plaça, quatre són dones. En aquest sentit, Amigó ha assenyalat que “és motiu de satisfacció continuar avançant en aquestes xifres, ja que si fins ara només comptàvem amb dos dones funcionàries de carrera en el cos de bombers, amb aquestes noves places passaran a ser sis”. Un nou pas per a continuar incorporant a les dones en un cos de bombers que de manera global compta amb un total de 469 places.

Articles relacionats