23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

“5G: La revolució imminent. L’impacte en l’economia i en la vida de les persones”.

– Diana Morant: “Hem de mirar el 5G com a element de transformació de les ciutats”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada pel vicealcalde, Josep Alandete; i els portaveus dels grups municipals van rebre ahir al despatx d’alcaldia a la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, qui va signar en el llibre d’honor de la ciutat i posteriorment va mantindre una reunió amb l’alcaldessa de Gandia i responsable de l’àrea de Smart City.

En acabar la trobada, tant la consellera com l’alcaldessa van participar en una nova jornada d’anàlisi organitzada per l’Espai d’Economia de la Safor amb el títol “5G: La revolució imminent. L’impacte en l’economia i en la vida de les persones”.

Diana Morant va ser l’encarregada de presentar un acte que va comptar amb la intervenció de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el Doctor enginyer de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València i coordinador de l’5G-Xcast Project, David Gómez Barquero; i el director d’Administracions Públiques de Telefónica Espanya per a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, José Manuel Plaza; mentre que el regidor delegat d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori; va exercir de moderador.

La jornada va comptar amb l’assistència de representants polítics i empresarials de Gandia i la comarca.

El 5G és la nova generació de la tecnologia emprada en la comunicació entre dispositius mòbils que oferirà una major velocitat de connexió amb una latència molt menor i que tot i això, garanteix un menor consum energètic, el que ajudarà a allargar l’autonomia de les bateries. A més, aquesta tecnologia obre la porta a facilitar la distribució a gran escala de nous continguts audiovisuals d’ultra alta definició i altres serveis interactius com a realitat augmentada, realitat virtual i continguts 360 graus.

Durant la seua presentació, Morant s’ha referit a la implantació d’aquesta tecnologia com “la revolució 5G”, una infraestructura sobre la qual l’alcaldessa va afirmar que pot suposar un important salt tecnològic en la ciutat i la comarca. “Hem de mirar el 5G com a element de transformació de les ciutats. Les empreses de telecomunicacions implicades ja estan desenvolupant projectes que transformaran el futur de manera immediata. Un futur que no només afecta les persones, sinó també a les ciutats. I és que el 5G ja està ací. Per això, hem d’abordar les incerteses més enllà de l’àmbit tecnològic, per centrar-nos en l’encaix de la nova xarxa mòbil en el territori. Per què el desenvolupament del 5G provocarà un canvi en la fisonomia de les ciutats per garantir les seues funcionalitats“.

“Resultarà necessari minimitzar els possibles impactes dels nous components del 5G, fent una bona planificació, compartint infraestructures i fent partícips a tots els agents implicats en el procés. I per assegurar l’èxit del desplegament de la tecnologia 5G, serà necessària una gestió eficient i intel·ligent de les infraestructures, sobretot en els entorns urbans” i ha afegit que “és imprescindible la implicació dels principals actors tecnològics, com ara fabricants, operadors o proveïdors de serveis, en el desenvolupament i implementació de noves aplicacions; així com fomentar i impulsar la col·laboració entre empreses i l’Administració per dur a terme proves pilot en situacions reals”.

Articles relacionats