26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Xeresa mostra la seua millor cara solidària recollint 9000 peces de roba

Fundació Humana: més de 4 tones de tèxtil recuperades amb un fi social, un 18% més que l’any anterior

– Equivalen a 9.000 peces de roba que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ha recollit 4.126 kg de tèxtil usat a Xeresa durant el 2019 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 18% respecte a l’any anterior (3.494 kg).

En 2019 milers de donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi municipal.

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 9.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 13 tones de CO₂ a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kg de roba recuperada i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO₂.

El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: amb més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions de cooperació.

Articles relacionats