12 de maig, solidaritat i meninfotisme

HARMONIE BOTELLA CHAVES      

 

Em sorprèn el meninfotisme dels polítics, els periòdics, les televisions, els famosos, tots els qui són solidaris quan reben alguna cosa a canvi.
Em vaig cansar durant 20 anys escrivint articles sobre solidaritat cultural a favor de causes o ONGs. I ara porte dos anys trencant-me els esquemes, la moral i la salut implorant als abans esmentats perquè dediquen 3 minuts als malalts de FM, FSC, SQM. No els demanava diners, sinó suport moral per a recolzar la visibilitat d’unes malalties neurològiques, cròniques, autoinmunes i per fi ( si existeix un final possible en aquesta lletania de dolències) invalidants.
Però el que naix o es fa ric, corrupte, polític o famós o gasiu també és gasiu amb els seus 3 minuts solidaris i empàtics. No siga cosa que els malgaste a canvi només d’un somriure o d’un simple agraïment.
Senyors, Senyores i Senyoretes, la seua gasiveria mental, espiritual i material ja em va incomodar. No perd res a dir-li-ho. No. M’allibere de les xerrameques i somriures que vaig usar per a robar-los una mica d’esperança per als dos milions de companys que s’estan morint en vida perquè el govern no subvenciona la recerca, els polítics acosten la seua cadira al sol que més calfa perquè els envien a Sevilla, els famosos lustren el seu ego i els seus euros i els periodistes dediquen el seu temps al que es puga vendre.
Com els malalts de FM, SFC i SQM segons certs sanitaris tenim tan bon aspecte, els volem obsequiar amb una semaneta de plaers, els mateixos que els nostres.
Un viatge fantàstic cap als blaus fons inexplorats i inesperats d’aquestes malalties per a vostè i la seua parella ( els seus fills no, per favor). En aquest periple extraordinari podrà beneficiar-se dels mateixos avantatges que nosaltres per a apreciar de primera mà aquest món desconegut que els espera. Podrà prendre tractament per a diabetis, depressió o epilèpsia.
Què no són aquests beuratges els que requereixen aquestes patologies? Ho sent, vostès tenen molt bon aspecte i a més poden seguir treballant encara que estiguen morint-se en vida.
Què gaudisquen del viatge!

Et Pot Interessar