18.5 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Yolanda Puchades Asensi, nova presidenta del Col.legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la CV

 

– El dissabte 15 de gener de 2022, de manera virtual a causa de les circumstàncies pandèmiques, en Assemblea Extraordinària, es va procedir a la renovació de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).

– F. Borja Fuster, bibliotecari, arxiver i director del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de l’Ajuntament de Potries, continua amb la vocalia de Formació

Una nova etapa que vindrà presidida per Yolanda Puchades Asensi, llicenciada en Documentació per la UPV i Màster interuniversitari UV-UPV en Gestió Cultural en l’especialitat d’Indústries Creatives i Culturals que des de l’any 2011 exerceix el seu treball en Les Naus, el centre d’innovació social i urbana de l’Ajuntament de València formant, en l’actualitat, part de l’equip de tècnics I+D+I com a documentalista i gestora de contingut

Amparo Pons Cortell, la seua predecessora, bibliotecària del Museu Valencià d’Etnologia, deixa el seu càrrec després de tres anys en què ha aconseguit mantindre el COBDCV com a model referent d’associació laboral a nivell nacional, gràcies a les aliances creades amb el sector públic i privat sota el propòsit ferm de defensar la professió i les accions organitzades amb la finalitat de donar suport als col·legiats/as, que en aquests moments de pandèmia s’han vist afectats en les seues formes de treball.

Com és habitual aquesta renovació de la Junta no és absoluta: quatre dels seus nou membres continuen i cinc nous professionals ocupen la resta de llocs, inclosa la mateixa presidenta.

Dolores López, Cap de la Xarxa de Biblioteques de Llíria ocuparà en aquesta Junta el càrrec de Vicepresidenta, deixant la vocalia de Territori que va coordinar durant aquests tres anys; F. Borja Fuster, bibliotecari, arxiver i director del Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez de l’Ajuntament de Potries, continua amb la vocalia de Formació, així com Francisco Ricau, responsable de la línia de negoci IMS (Information Management Services) de l’Institut Tecnològic d’Informàtica i Ana Valdés, bibliotecària del Museu de Villena mantenen el seu treball en les vocalies d’Ocupació Laboral i Comunicació i Publicacions respectivament.

I els quatre càrrecs restants, han sigut assumits per nous membres: la nova tresorera del COBDCV és Merche Rojas, Cap de secció de l’Arxiu Intermedi de la Generalitat Valenciana i Teresa Gomis, bibliotecària de la Biblioteca Pública de Guadassuar es converteix en la responsable de la Secretaria. La resta de vocalies han sigut assumides per Pilar Bueno, bibliotecària de Meliana, que serà la responsable de la vocalia de Serveis al Col·legiat/a i Úrsula Ferrando, bibliotecària mitjana i tècnic d’arxius a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, s’ocuparà de la vocalia de Territori.

El COBDCV, des de la seua creació l’any 2006, continua tenint com a objectius essencials una major professionalització del sector i la formació contínua dels seus col·legiats/as, a més de la difusió i visibilització del valor social dels professionals d’aquest camp tan ampli que és la informació.

Una nova Junta de govern plural i heterogènia que, d’acord amb les paraules de la recentment estrenada presidenta, Yolanda Puchades: “continuarà treballant en la mateixa direcció que l’anterior però obrint noves línies de treball al mateix temps que es reforçaran les ja iniciades, fent del COBDCV, de nou, la millor eina per a la defensa del col·legiat/a”.

Articles relacionats