24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Crida de l’Àrea de Salut de Gandia a la ciutadania de la Safor

 

Per culpa de la situació de pandèmia actual, des de la direcció del Departament de Salut de Gandia fem una crida a la ciutadania per sol·licitar de nou la seua col·laboració en benefici de tots.

L’alt nombre de contagis que s’estan produint, tant en la població com en els professionals sanitaris, està provocant situacions complicades en els centres d’Atenció Primària i a l’Hospital que dificulten la gestió general, però molt especialment, l’òptima assistència als casos més greus.

És per això que demanem que acudisquen als centres sanitaris únicament si és estrictament necessari per a poder atendre adequadament les persones més vulnerables, i sempre complint rigorosament les mesures de seguretat.

Preguem que tinguen en compte també que els professionals sanitaris estan vivint una situació complicada a causa d’aquesta alta demanda, la qual cosa es fa especialment palesa en els temps d’espera, per la qual cosa preguem que siguen comprensibles
amb ells perquè els puguen atendre de la manera més eficaç possible.

Recordem que a l’hospital estan prohibides les visites als pacients i solament es permet un acompanyant per pacient ingressat. Els familiars disposen d’una acreditació d’accés a l’hospital i l’intercanvi d’acompanyant no es realitzarà a l’habitació, sinó en l’entrada principal del centre.

Aquells usuaris que tinguen visita en Consultes Externes hauran d’acudir sols; únicament es permet un acompanyant en cas de pacients menors o dependents.

En els casos de símptomes de COVID19 i/o resultat positiu en un test d’antígens, té a la seua disposició la ‘cita web coronavirus’
(https://coronavirus.san.gva.es/app-gva-coronavirus) per a contactar amb el seu centre de salut i seguir les indicacions del personal sanitari, de manera que el contacte telefònic el puguen realitzar aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies i així descongestionar les centraletes dels centres de salut.

D’igual manera, per a aquelles consultes d’Atenció Primària no relacionades amb el coronavirus, disposa de l’aplicació mòbil GVASalut per a sol·licitar-les, siguen telefòniques o presencials.

Entenem que aquesta situació és difícil per a tots però també que hi ha maneres per a suportar-la millor i poder atendre la població amb la màxima professionalitat possible i en un clima de solidaritat, respecte i comprensió per part de tots. Els agraïm la seua col·laboració i esperem que la situació millore amb l’ajuda de tots.

Articles relacionats