Xiquets i Xiquetes de Moçambic portaran roba esportiva del Club d’Atletisme Safor

• El CA Safor Teika aporta roba esportiva al contenidor solidari del pare Berenguer

• El missioner Vicente Berenguer impulsa l’enviament de material donat per diverses empreses, entitats i institucions, que va eixir del port de València a Moçambic fa unes setmanes.

• El club ‘groguet’ va reunir fa uns mesos dos palets d’equipació esportiva lliurada pels socis, pràcticament nova.

• Als seus 83 anys Vicente Berenguer continua organitzant iniciatives solidàries com esta per a millorar la vida de xiquets i joves al país sud-africà.

Dos palets de caixes plenes de roba esportiva és la contribució que ha fet el Club d’Atletisme Safor Teika al contenidor solidari amb donacions de diverses entitats que va partir fa unes setmanes des del port de València rumb a Moçambic, en una iniciativa impulsada pel missioner de Gata de Gorgos Vicente Berenguer. El material es distribuirà entre els xiquets de les aldees més apartades d’aquest país sud-africà.

Ja fa alguns mesos que el club va anunciar al missioner la seua intenció de donar tota la roba que estava retirant l’entitat ‘grogueta’, pràcticament nova, a causa del canvi de marca del principal patrocinador, però encara no s’havia pogut enviar per la seua elevada despesa i per qüestions logístiques.

Finalment, el pare Berenguer, que ha treballat a Moçambic durant més de 50 anys, va aconseguir reunir a diverses empreses per omplir un contenidor, i gràcies a l’aportació de la fundació Futuro Digital ha estat possible pagar-ho.

L’empresa Edicom ha donat desenes d’ordinadors, mentre que la fundació Futuro Digital s’encarregarà de la despesa i del muntatge d’una aula d’informàtica. A més, ha finançat el transport de 17 palets de llet infantil i complements alimentaris.

Per la seua banda, la Universitat Catòlica de València ha contribuït amb l’enviament de medicaments. I diversos veïns de Teulada, amics del pare Vicente, han realitzat donacions en efectiu, entre les quals destaca l’aportació de Marina, una xiqueta de 9 anys que ha donat la suma dels seus regals de la comunió: al voltant de 3.500 euros.

Vicente Berenguer és Fill Predilecte de Teulada, Fill Adoptiu de Gata de Gorgos i de València, compta amb l’Alta Distinció de la Generalitat i és premi Fundació per la Justícia, entre molts altres, per l’extraordinari treball que durant mig segle ha desenvolupat a Moçambic amb l’escolarització de centenars de milers de xiquets i joves, que han trobat en l’educació una oportunitat per a seguir endavant i tindre un futur millor.

En l’actualitat, als seus 83 anys, Vicente Berenguer resideix a Gata de Gorgos, on continua organitzant enviaments com aquest i finançant molts projectes a Moçambic gràcies a l’Asociación Amigos del Padre Vicente i unes altres organitzacions que col·laboren amb ell des de fa dècades.

Fotografia Vicente Berenguer en un col·legi de Ressano García, a Moçambic. (Arxiu). / Foto: Rafa Andrés.

Et Pot Interessar