L’Alqueria de la Comtessa rep al seu veí Miguel Frasquet Todoli que va ser víctima del franquisme

– Miguel Frasquet Todoli descansa al seu poble després de 80 anys

El passat 17 d’Abril en el Cementeri de Paterna en un acte cívic realitzat per l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa Comuna 127 de Paterna, es van donar les restes dels afusellats i enterrats en la fossa 127. Entre els afusellats es  trobava Miguel Frasquet Todoli, afusellat el 13 de juliol de 1940 a Paterna per ser republicà, de 35 anys i llaurador de professió i amb fills.

Amb aquesta acció, els familiars van poder donar sepultura als seus, amb la dignitat que mereix tota persona, siga com siga la seua ideologia, religió, color o sexe.

El projecte de la fossa 127 va arrancar en 2018 amb l’objectiu d’exhumar, recuperar, estudiar i identificar fins a 143 cadàvers de persones afusellades tots en dues setmanes en 1940 i enterrades en tres saques en la fossa comuna 127 del cementeri de la localitat de l’Horta Nord.

L’anàlisi genètica ha permés identificar a 17 víctimes, totes elles homes i amb traumatismes i ferides que evidencien una execució per afusellament. Entre les restes humanes s’han trobat desenes de projectils.

Miguel Frasquet Todoli ja descansa en el Cementeri Municipal de l’Alqueria de la Comtessa. Aquest acte és molt important per al nostre poble i per a tots els seus veïns, per a la memòria del municipi i de les seues veïnes i veïns que van patir tota mena de càstigs -inclosa la mort- per la dictadura feixista, sense més delicte que tindre la seua ideologia.

Et Pot Interessar