Ximo Puig torna a prendre el pèl a Compromís

DIARI SERPIS           

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demostrat de nou una habilitat especial en assumptes fol·liculars en haver pres el pèl a Compromís en allò relatiu al futur de la legislatura. No fa ni dues setmanes que Podem exigia una reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Botànic arran del desacord en públic entre la vicepresidenta, Mònica Oltra, i la nova companyera sentimental del president, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. I no fa ni una setmana de la celebració d’eixa reunió de la comissió de seguiment, en la qual Puig va dir que la legislatura anava a esgotar-se i descartava un avançament electoral. Així li ho va prometre, a més, personalment, al líder de Podem, l’ingenu Antonio Estañ, qui assegut al sofà de la sala de recepcions del Palau, es va creure tot allò que eixia de la boca del president, sense haver après encara que Puig farà allò que li vinga en gana i allò que més li convinga sense el mínim escrúpol. És el que ha estat fent tota la seua vida. 

Dit i fet. Només uns dies després Ximo Puig ha deixat clar en una entrevista publicada diumenge 9 de setembre en el diari que ha vetllat tota la vida pels seus interessos personals i polítics, que allò que va dir després de la reunió de la comissió de seguiment no s’havia de prendre al peu de la lletra, que ell convocarà eleccions si li va bé a ell i el seu partit, i que eixa decisió no hauria d’enterbolir les possibilitats de renovar el Pacte del Botànic després de les eleccions. Traduint, Ximo Puig li està dient a Mónica Oltra que convocarà eleccions si li convé, però que no s’enutge si la maniobra perjudica les perspectives electorals de Compromís. 

Oltra ja no sap si les decisions les pren Puig o Gabriela Bravo, perquè l’anunci sembla la més freda venjança de la consellera de Justícia cap a la vicepresidenta després de la picabaralla que ambdues van protagonitzar a les xarxes socials. 

Et Pot Interessar