XIMO PUIG RETIRA ELS CÀRRECS ORGÀNICS A JOSÉ MANUEL ORENGO

Així ho han anunciat aquest dijous el secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la dirigent de Compromís, Mònica Oltra, que han coincidit que les responsabilitats polítiques són «diferents» de les penals i han destacat que la rapidesa de les seues actuacions els diferencia amb el PP.

 

El diputat de Compromís en la Diputació de València, responsable de la Delegació de Cooperació Internacional i Municipal i vicepresident tercer, Emili Altur, ha plantejat aquest dijous que se li suspenga de totes les responsabilitats que ostenta en la corporació provincial després d’haver sigut citat a declarar per la Guàrdia Civil com investigat pel cas Imelsa.

El diputat ha assegurat estar «bocabadat» per la seua citació tenint en compte que «hi ha diputats amb càrrec executiu» de l’anterior legislatura -en al·lusió als diputats del PP que ostentaven responsabilitats de govern en l’anterior mandat- que no han sigut citats mentre que membres de l’oposició en eixe moment sí, com ell o Rosa Pérez.

Altur ha destacat que «només penjar» es va posar en contacte amb el gabinet de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que va enviar un missatge al president de les Corts i colíder de Compromís, Enric Morera i a la vicepresidenta de la Diputació «per a dir-los el que passava».

Per la seua banda, Rodríguez ha indicat que es tracta «de decisions de cada partit», ha recordat que els nomenaments depenen en última instància de la Presidència i ha apuntat que es faria una separació de la vicepresidència i de les delegacions. No obstant açò, ha precisat que seria una retirada «temporal» mentre s’aclareix tot. En cap moment de la roda de premsa ningú ha parlat de lliurar les actes.

El diputat ha recordat que va ser la representant d’EU «la qui va obrir aquest meló» que ha donat lloc a la recerca del cas, però ha subratllat el seu propi paper en la lluita contra la corrupció. Així, ha indicat que ell va presidir la comissió de recerca en la corporació provincial i ha subratllat que acceptar aquest càrrec va posar dos requisits «ser nomenat per unanimitat» i «advertir que si hi havia algun obstacle per part de l’equip de govern del PP deixava la Presidència» d’eixe òrgan.

Rosa Pérez

En este sentit, Pérez ha recalcat a Europa Press que no estava a l’equip de govern ni tenia competències de gestió, pel que no entén que haja estat citada a declarar quan es va passar «quatre anys denunciat políticament» estes pràctiques irregulars d'»esta banda» i va acabar portant-les a la Justícia. «A mi em poden dir de tot menys maca, però d’ací a donar-los credibilitat…», ha assenyalat.

La situació en la qual es troba Pérez Garijo ha provocat missatges de solidaritat i suport de companys de partit. Així, al Twitter d’Izquierda Unida han penjat el següent missatge: «Mireu com de bé encaixen els corruptes el que s’investiguen els seus assumptes tèrbols».

S’han sumat a estes mostres de solidaritat els exdiputats d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes Esther López Barceló i Ignacio Blanco: «Tot el meu suport a una dona valenta com hi ha poques. Un honor ser la teua companya i amiga», ha dit la primera, mentre que Blanco ha asseverat: «Tot el meu suport a qui ha lluitat admirablement contra la corrupció».

Et Pot Interessar