13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Xeresa enceta les Festes sota el lema “50 anys de festa però cap com aquesta”

Xeresa enceta les Festes sota el lema “50 anys de festa però cap com aquesta”

Hui Xeresa enceta les seues Festes Patronals, celebrant els 50 anys que les festes incorporaren les reines a aquesta.

Amb un lema que destaca per un costat el 50 aniversari, i per altre la singularitat d’aquest any quan diu “però cap com aquesta”.

Les festes començaran a l’acte del Pregó, que tindrà lloc a les 19.00 h, amb música, pluja de caramels i joguines. El recorregut serà des de l’alberg a l’Ajuntament, on es farà el pregó des del balcó, i en acabar seguira el recorregut d’altres anys pel poble.

Ana BanulsAna Bañuls Peris és la regidoria de l’àrea de cultura i festes, responsable directa del fet que les Festes d’aquest any siguen més especials. Festes en les quals hi haurà: Cercaviles, “Festa de les Quintes”, discomòbils, Dia de la 3a Edat, misses, Tuna, Dia de la Vespra, exposició “50 anys de Reines”, Paelles, Volteig de Campanes, Presentació Festes 2019, Revetles Musicals, Festa en Honor a Sant Isidre Llaurador i Sants de la Pedra, Concentració de llauradors, Dolçainers, Jocs Infantils, Berenars, Sopars, Albaes, Processons, Traca i Castell de focs d’artifici, Cavalcada de disfresses, Festa en honor a Sant Rafael, Despertà amb tronadors, Dinar de Germanor, l’entrada de Moros i Cristians, Festa en honor a la Verge dels Dolors, Parc aquàtic, Carrera de cintes amb motos, Festa en honor a Sant Antoni de Pàdua, Diana Florejada, vermut popular, Partida de pilota al Trinquet, Parc infantil en inflables, Festa de l’espuma, cavalcada Infantil de disfresses, Espectacle Fi de Festa “Tribut a Nino Bravo”.

Ana Bañuls ens explica les particularitats de les festes d’enguany:

Al davant 10 dies de Festes, però quants dies de treball hi ha abans d’arribar fins ací? 

Tot l’any, …jajajajaja!, és una carrera de fons i que a l’arribar a les dates de les festes es tornen en una mascletà d’activitats que passen en un sospir.

Quantes persones implicades (associacions, policia local, festers i festeres, etc.)?

Estrictament són 14 de la comissió i 21 entre festers i festeres, i 7 festerets. Ara també hi ha que comptar a les brigades municipals, policia local, serveis sanitaris, empreses d’esdeveniments i logística, un fum de persones que són necessàries per al perfecte desenvolupament de les Festes.

Que activitats destacaries d’aquests 10 dies?

Aquest any destacaria les novetats que s’han inclòs a la programació, la jornada dedicada a la tercera edat, la benedicció de camps el dia de Sant Isidre, l’exposició dels 50 anys de reines i l’entrada de Moros i Cristians.

Als visitants d’altres pobles que li recomanaries que no es poden perdre?

Que vingueren a gaudir de la millor setmana de l’any, però especialment que vinguen el dimecres a la cavalcada i dijous a l’entrada de moros i cristians, que de segur que ho passen d’allò més bé!!

A títol més personal, podràs gaudir de la festa?

Hi ha temps per a tot, per a la feina i per a la festa, cal organitzar-se i així es pot gaudir de tot!!

“També voldríem agrair a tota la gent del poble i cases comercials que col·laboren cada any i a les famílies dels festers i comissió que han estat tot l’any ajudant en cada esdeveniment que s’ha organitzat i que fan possible amb la col·laboració de l’ajuntament la realització de Les Festes”,  hi ha finalitzat Ana Bañuls.

Articles relacionats