15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Mata: “PP i Ciutadans tornen a posar-se d’acord a bloquejar qualsevol solució perquè hi haja Govern”

El síndic socialista lamenta que Toni Cantó s’atrevisca a donar lliçons quan “tots coneixem quina és la seua idea de regenerar la política. Donar suports a canvi de poder, com ha passat en la Diputació d’Alacant on tindran 9 assessors per a dos diputats, més que un conseller”
Mata s’ha mostrat satisfet de la reunió d’ahir i assenyala que “cal felicitar-se que el president del Govern en funcions vinga a la nostra terra a conéixer de primera mà quines són les nostres necessitats i pretensions”

El vicesecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista en Les Corts, Manolo Mata ha lamentat que “una vegada més el PP i Ciutadans es posen d’acord a perjudicar els valencians i valencianes en bloquejar qualsevol solució perquè hi haja Govern a Espanya”. En este sentit, el dirigent socialista ha recordat que ja es van posar d’acord per a “tombar el millor pressupost de la història per a la Comunitat i ara el tornen a fer per a bloquejar qualsevol avanç per a fer possible un govern a Espanya”.

Mata ha recordat que el pressupost per a 2019 presentat pel Govern de Pedro Sánchez va ser tombat per un “vergonyant pacte entre PP, Ciutadans, JuntsxCat, Esquerra Republicana i Bildu”. “Era un pressupost que garantia el 100% d’inversions per a la Comunitat Valenciana, la condonació del deute de la Marina, una major transferència per liquidacions d’IVA, l’alliberament de l’AP-7” ha denunciat al mateix temps que ha acusat els dirigents de PPCV i Ciutadans de “no importar-los la nostra terra, ja que mai pensen en ella, només pensen a obtindre el poder i repartir-se el botí”.

Per a Mata l’actitud de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig i del líder de Ciutadans en la Comunitat, Toni Cantó, “únicament evidencia la falta de projecte i el poc interés per atendre les necessitats dels valencians i valencianes”. Respecte al líder de Ciutadans, Mata ha criticat que s’atrevisca a donar lliçons i a parlar d’assessors quan “han permés que amb tan sols dos diputats provincials a Alacant Ciutadans vaja a disposar de 9 assessors, més que un conseller de la Generalitat”. “Aquesta és la regeneració que prometien i que sembla ser ja han posat en pràctica en la Diputació d’Alacant a canvi de facilitar-li el govern al PP” ha denunciat Mata.

Sobre aquest tema, Mata ha incidit en la urgent necessitat que quan abans hi haja un Govern estable a Espanya que atenga les reivindicacions dels valencians i valencianes i pose sobre la taula una reforma del sistema de finançament clau per al futur de la Comunitat. Per a Mata la reunió d’ahir entre dirigents del PSOE i Compromís i que va comptar amb la participació del president del Govern és molt important perquè demostra que “la Comunitat és exemple de bon govern i de saber gestionar des de la diversitat i la pluralitat però sempre dins d’un únic Govern”. “Cal felicitar-se que el president Sánchez vinguera a aquesta terra i coneguera de primera mà les nostres pretensions i sobretot que coneguera de boca dels màxims dirigents del Botànic quines són les nostres necessitats” ha matisat.

Finalment, el vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha reiterat el compromís del president, Ximo Puig de “barallar per un model just que equilibre els comptes i iguale territoris i persones”.

Articles relacionats