XERACO ES CONVERTIRÀ EN «SMART CITY»

Aquesta iniciativa, presentada aquest dijous per la vicepresidenta de la corporació provincial, María Josep Amigó, i el diputat d’Informàtica i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Iván Martí, s’aplicarà a Alzira, el Genovés, L’Olleria, Venta del Moro i Xeraco i es desenvoluparà durant 18 mesos.

Aquest programa consisteix en una «plataforma que serveix per a arreplegar informació de tots els municipis, adaptar-la als canals indicats, tractar-la i analitzar-la» i per a açò, se servirà de la xarxa wifi de la qual disposen aquests municipis. Les dades que arreplegue no s’emmagatzemaran en un servidor físic sinó en el núvol, amb el que estaran permanentment ‘on line’, segons han explicat.

Així, es tracta de dotar d’ «intel·ligència als serveis municipals, a través de les noves tecnologies, per a aconseguir més eficiència, aportar millors serveis als ciutadans, estalviar costos, disminuir les emissions contaminants o impulsar iniciatives socials o mediambientals», segons el diputat.

La vicepresidenta de la Diputació ha assegurat que aquesta iniciativa fomentarà «la participació de la ciutadania» mitjançant «una aposta per la potenciació de la informàtica» i ha assenyalat que la tasca de l’Administració provincial és la de «coordinar als municipis» perquè «cada ajuntament és el que millor coneix la seua localitat» i cerquen «saber les necessitats reals de cadascun» per a «millorar el benestar dels veïns».

A més, contribueix a la dinamització de l’economia ja que obri «noves possibilitats de negoci» i, per a les administracions, els permet «millorar la gestió», «tenir major ‘feedback'» o «no repetir errors del passat».

Et Pot Interessar