18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

XERACO AUGMENTA UN 123% LA PARTIDA D’EDUCACIÓ EN ELS PRESSUPOSTOS DE 2016

El capítol d’inversions (uns 200.000 €) es destinaran principalment a renovar el parc mòbil amb l’adquisició d’un cotxe per a la policia i una trituradora de poda, un camió grua i una camioneta per a la brigada de serveis.
Unes altres de les inversions importants que es van a realitzar són l’adequació del parc de l’entrada del municipi, la millora de les instal·lacions esportives i la de dos pipicans. Una altra novetat del present exercici serà tenir en compte l’opinió de la ciutadania. Per a açò es preveu comptar amb els ciutadans a l’hora de decidir sobre projectes importants com la nova gestió de l’aigua o la destinació de 31.000 € en inversions d’instal·lacions esportives.
D’acord amb els bons resultats econòmics del consistori en aquests dos últims anys les despeses financeres han disminuït un 42,61% motivat fonamentalment per la renegociació dels tipus d’interés amb les entitats bancàries. Destacant en aquest sentit el recent informe favorable del Ministeri per a eixir del Pla d’Ajustos, cosa que ha suposat directament un estalvi de 22.000 € per a aquest exercici.
S’incrementa en un 10% la partida de subvencions destinada a les associacions i entitats sense ànim de lucre, canviant el model de l’assignació fixa que reben tots els anys per un nou de concurrència competitiva, les bases de la qual d’aquest nou model s’espera consensuar amb l’oposició per a fixar els criteris d’assignació.

Articles relacionats