COMPROMÍS ES PLANTEJA UNA REFORMA DE LA LLEI ELECTORAL

Segons ha assenyalat Navarro, a través d’un comunicat, «després de més de 30 anys de l’aprovació de la Loreg, el nostre sistema electoral ha sigut i està sent àmpliament qüestionat per generar clares disfuncions entre els vots obtinguts i el repartiment d’escons». «Malgrat aquest problema, mai s’ha arribat a un consens suficient per a abordar la necessària reforma de la vigent legislació», ha postil·lat.

«En les últimes eleccions -ha prosseguit- una vegada més, el sistema electoral dóna un resultat en repartiment d’escons allunyat de la lliure elecció dels votants, que ha deixat fora del parlament més d’un milió de vots. Una situació que en el cas del Senat es torna escandalosa, amb un sistema d’elecció majoritari que res té a veure amb la pluralitat ideològica d’Espanya i molt menys ofereix un espill de la realitat territorial, cosa per a la qual suposadament es va crear».

«El resultat de les passades eleccions generals ha suposat l’elecció de 140 diputades en el Congrés, la qual cosa suposa un 40% de dones en l’hemicicle, una vegada més no hi haurà paritat. Les dones volem estar i manar, no és tant qüestió de percentatges com d’ocupar l’espai que ens correspon», ha recalcat.

Segons Navarro «aquest procés de reforma de la llei electoral ha de comptar amb la màxima participació ciutadana de tots els àmbits polítics, socials i acadèmics i entenem que ha va finalitzar amb la convocatòria d’un referèndum que pregunte fil per randa de la reforma».

Et Pot Interessar