20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

‘Xecs Comerç Gandia’ torna a partir de divendres

• Per a aquesta campanya, que finalitzarà el pròxim 30 de juny, el Govern local ha mobilitzat un total de 400.000 €. D’aquesta forma es posaran en circulació 800.000 €, que es transformarien en una despesa real al Comerç local de Gandia entorn dels 2,5 milions d’euros.

• La ciutadania major de 18 anys i empadronada a Gandia, tindrà la possibilitat de comprar als establiments adherits amb ‘Xecs Comerç’ per un valor màxim de 80 €, entre la seua aportació (40 €) i la de l’Ajuntament (40 €).

• Els xecs es poden aconseguir a partir d’aquest divendres a la pàgina www.gandia.es, des d’on el dirigirà al marketplace de Gandia www.monduv.com, on també podrà consultar el llistat de comerços adherits a la iniciativa conjunta de l’Ajuntament, FAES i les associacions comercials de la ciutat.

Xecs Comerc Gandia fotografia Alex Oltra
Fotografia Àlex Oltra

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, i del president de la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, han presentat aquest matí una nova edició, la segona, de ‘Xecs Comerç’, una iniciativa que es va acordar al darrer Fòrum Econòmic i Social i que s’ha aprovat hui a la Junta de Govern Local.

«Creiem que amb aquesta concertació de mesures marquem el camí amb diàleg, consens i determinació. Si l’any passat ens enfrontàvem a una pandèmia, ara ho fem a una situació de guerra i a la consegüent pujada de preus o falta de matèries primeres. En aquest context, allò que més importa és la col·laboració entre les administracions i el sector privat. Hem d’anar de la mà i teixir complicitats per a eixir junts i més forts d’aquesta situació», ha remarcat Prieto.

La iniciativa començarà aquest divendres, 20 de maig, i finalitzarà el dijous 30 de juny, o fins a esgotar el crèdit municipal disponible, que per a aquesta campanya és de 400.000 €, encara que, si es té en compte que la meitat dels diners els aportaran els particulars, es posaran en circulació 800.000 €. “Hem posat en marxa aquesta campanya amb l’objectiu d’afavorir les compres i promoure la reactivació econòmica del comerç local”, ha destacat Ferrer.

Per la seua banda, el president de FAES ha agraït la posada en marxa d’aquesta proposta, que podria «generar una despesa al comerç local de Gandia entorn dels 2,5 milions d’euros».

La iniciativa consisteix a posar en circulació xecs de 10 € i de 20 € que es podran utilitzar per a comprar en qualsevol comerç adscrit, de tal forma que, entre l’aportació del consumidor i la de l’ajuntament (que sufraga el 50%, amb un màxim de 40 € per persona), el primer s’estalvie molts diners en la seua compra.

L’usuari que vulga sol·licitar el seu xec ha de ser major de 18 anys i estar empadronat a Gandia. Els xecs els podrà buscar a la pàgina www.gandia.es. Aquest enllaç el dirigirà al marketplace de Gandia, www.monduv.com i, una vegada allí, haurà d’entrar a l’opció «Vull el meu xec», on també podrà consultar el llistat de comerços adherits i una breu guia d’ús. A banda, en la planta baixa de l’Ajuntament s’habilitarà un espai per tal d’informar i ajudar les persones que tinguen qualsevol tipus de dubte o problema a l’hora d’adquirir els seus xecs.

“La valoració de la primera edició de ‘Xecs Comerç’ per part de totes les associacions sobre l’impacte de la campanya a les vendes va ser molt bona i aquesta segona esperem que siga igual o millor que la primera”, ha conclòs la regidora.

Articles relacionats