18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Climent: “Apostem per la reindustrialització i l’economia dels municipis amb les ajudes de millora de les àrees industrials” 

– El conseller visita el polígon de Ròtova que compta amb una subvenció de 189.538 euros per fer-lo més competitiu

– Des de 2017 l’Ivace ha concedit 9,68 milions d’euros dirigits a millorar i modernitzar 29 àrees industrials de 19 municipis de la Safor

 – El conseller visita el polígon de Ròtova que compta amb una subvenció de 189.538 euros per fer-lo més competitiu

– Des de 2017 l’Ivace ha concedit 9,68 milions d’euros dirigits a millorar i modernitzar 29 àrees industrials de 19 municipis de la Safor

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que des de la Conselleria i l’Ivace “apostem per la reindustrialització i l’economia dels municipis i comarques amb les ajudes dirigides a la millora i modernització de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana”.

Per a Climent “amb aquestes subvencions, de fins al 100%, estem donant als nostres polígons industrials el protagonisme que es mereixen, posant-los en valor, situant-los al centre de la política industrial i invertint en ells amb l’objectiu de millorar la seua qualitat i competitivitat”.

El conseller ha visitat junt a la directora de gestió de Recursos Humans i Planificació Estratègica de l’Ivace, Jacinta Rubio, i l’alcalde de Ròtova, Jordi Puig, el polígon industrial Les Masses per conèixer les actuacions de millora que es realitzaran per modernitzar la seua imatge, els serveis i les infraestructures.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha afirmat que en la convocatòria d’ajudes de 2022 l’Ivace ha concedit un total de 189.538 euros a Les Masses de Ròtova “una inversió que permetrà a l’àrea empresarial dur a terme diferents actuacions per fer-la més competitiva i atractiva per a la implantació de noves empreses que generaran llocs de treball i creixement econòmic per al municipi”.

“Volem que Ròtova compte amb una àrea industrial modernitzada, amb nous serveis i una imatge renovada que està incidint alhora en una millora de la qualitat de les empreses ja instal·lades, les seues persones treballadores i també en la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”, ha afegit.

Cal destacar que aquesta inversió se suma a la ja realitzada en aquest mateix polígon corresponent a la convocatòria d’ajudes de 2017 (228.788,97 euros) i de 2021 (97.377,86 euros). En total, l’Ivace ha invertit 515.704,95 euros per a la millora de Les Masses des de 2017.

Així mateix, l’Ivace ha concedit 3,12 milions d’euros per modernitzar 21 àrees industrials de 17 municipis de la Safor i en el període 2017-2022 s’han beneficiat de les ajudes de millora un total de 29 àrees empresarials de 19 municipis de la Safor per un import de 9,68 milions d’euros.

Actuacions Les Masses

Entre les actuacions que l’Ivace subvencionarà amb una intensitat del 98,6% al polígon industrial Les Masses en 2022 destaca la millora del subministrament elèctric amb instal·lació solar fotovoltaica de 7,2 quilowatts en la coberta de les marquesines, mitjançant estructura metàl·lica d’aparcaments existents emplaçats a l’interior del polígon per a proveir de subministrament a l’enllumenat públic i al mateix edifici.

També s’adquiriran les parcel·les 58 i 163 del polígon industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments i accessos i s’implantarà un centre polivalent que compte amb espais per a reunions, formació i serveis d’oficina o addicionals en el polígon industrial o en un radi de 200 metres.

Aquest centre s’implantarà en nau d’usos múltiples, situada en el mateix polígon industrial que no es troba finalitzada íntegrament, i desitja condicionar dues sales per al seu ús per part de l’Associació d’Empresaris del polígon, com a oficines de la mateixa associació, sala de reunions i sala de formació.

També cal destacar la implantació de vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, creació de marquesines per a les parades d’autobús, implantació d’un punt de recàrrega per a vehicle elèctric i millora de l’actual, instal·lació de serveis contra incendis, millora de l’enllumenat públic, de les zones verdes de l’entrada del polígon i de l’accessibilitat amb l’amplària de voreres.

Així mateix s’implantarà un cartell informatiu que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats i la determinació dels tractaments més adequats a cada tipus de residus, i que facilite a les empreses la informació suficient sobre la gestió i tractament dels residus industrials, perillosos i no perillosos i es crearà una pàgina web amb informació del polígon industrial i vinculada a l’Ivace.

Articles relacionats