19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Xarrades dirigides a administradors i porters d’urbanitzacions amb jardí per lluitar contra el mosquit Tigre

– Ajuntament i CTL inicien una campanya contra el mosquit tigre dirigida administradors i porters d’urbanitzacions amb jardí

• La intenció és complementar les xarrades i cursos realitzats durant els darrers anys en diferents àmbits per tal d’evitar la proliferació en els espais públics, domicilis, activitats comercials, centres escolars.

• L’Ajuntament ja està treballant en el control de les zones habituals dels focus, pròximes a zones humides, el riu, jardins amb aigua, etc.

• Des de Sanitat es recorda que és una plaga molt estesa a tota la Mediterrània (i ja present a altres zones també), de difícil control, però que cada any millora el seu tractament, la informació i la conscienciació de la ciutadania. L’organisme també es fa cada vegada més immune.

• El risc de transmissió de malalties és pràcticament nul. No obstant això, es faran tallers informatius per a les persones que viatgen als països que són endèmics.

La regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha informat aquest matí que amb l’arribada de la primavera (augment de temperatures i ruixats) l’Ajuntament i l’empresa concessionària del control de plagues, CTL, han iniciat ja el control i el seguiment del conegut com a mosquit tigre. Un insecte invasor, que ja es troba molt estés a tota la mediterrània, fins i tot present a altres territoris de l’Estat amb un clima més suau. “Es tracta d’una plaga molt difícil d’aturar, però per sort estan millorant molt els tractaments, així com la conscienciació de la ciutadania de la cura i el control. L’organisme també està fent-se cada vegada més immune a la picadura de l’insecte”.

En aquest sentit, ha recordat que la informació és clau per al control del mosquit tigre. És per aquesta raó, que l’Ajuntament i CTL han iniciat ja xarrades i cursos de bones pràctiques dirigides a administradors de finques, porters, personal de jardineria, d’urbanitzacions amb zona verda i piscina.
Paral·lelament, tècnics de l’empresa i de l’Ajuntament ja estan actuant en el control en les zones i barris de la ciutat més sensibles a l’aparició del mosquit, com ara les pròximes a la Marjal, séquies, el riu Serpis o parcs amb presència d’aigua.

D’altra banda, Gil també ha recordat que el nivell de transmissió de malalties com el dengue, per virus Chikunguña i el Zika, és pràcticament nul. I només està present en àrees tropicals i asiàtiques. Tot i això, es realitzaran tallers informatius per a les persones originàries d’aquestes zones o que hi pensen viatjar.

Articles relacionats